Letni razvojni razgovori kot učinkovito orodje vodenja

Informacije o on-line seminarju:

Termin: 26. 03. 2019

Čas: 10.00 - 11.00

Število razpoložljivih mest: 2

Cena: 39,00 EUR

Vsebina:

Letne razvojne razgovore so vodje večinoma začeli izvajati zaradi zahtev ISO standardov. V praksi opažamo, da jih pogosto opuščajo, izvajajo »reda radi«, le redki se pohvalijo z njihovo koristnostjo. Namen uporabe LRR je izboljšanje komunikacije in odnosa med vodjem in zaposlenimi. Seveda za to skrbi vodja vsak dan, le da je tema pogovorov drugačna. Dnevno se pogovarjamo o tekočih nalogah, njihovi razporeditvi, kakovosti in rokih izvedbe. Na letni ravni pa želimo videti širšo sliko, ugotavljamo zadovoljstvo na obeh straneh, usmerjeni smo predvsem v prihodnost. Na seminarju bomo ugotovili, kje in zakaj se najpogosteje zapletamo, kaj lahko izboljšamo in se usposobili za vodenje LRR v veselje in korist vseh v podjetju.

Vsebina:

  • Namen LRR.
  • Zakaj je LRR ponekod priljubljeno in drugod osovraženo orodje vodenja.
  • Kako se na LRR učinkovito pripravimo.
  • Izvedba - potek LRR.
  • Kako LRR deluje in kaj lahko izboljšamo.


Predavatelji:

Polona Zupančičuni. dipl. ekon., ima kot predavateljica bogate izkušnje v odnosih s strankami iz svoje komercialne prakse v slovenskem in mednarodnem okolju. Je direktorica podjetja Sedi.5 d.o.o.in že 10 let vodi komunikacijske delavnice s področja odnosov s strankami (prodajni in nabavni razgovori, pogajanja, bonton, reševanje pritožb in izterjava dolgov, pridobivanje novih kupcev...) in medsebojnimi odnosi v podjetju (vodstvena komunikacija za motiviranje sodelavcev, timsko delo, reševanje konfliktov...). Je tudi habilitirana predavateljica na višji strokovni šoli, ukvarja pa se tudi z mediacijo pri reševanju sporov ter moderiranjem pri reševanju problemov z iskanjem kreativnih idej.

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih