Danes je 16.6.2024
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Davčni inšpekcijski nadzor v praksi

2.2.2016, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:35:21

Poglavja

Zaradi sprememb Zakona o davčnem postopku (ZdavP) v minulih letih se je nekoliko spremenil tudi potek davčnega inšpekcijskega nadzor v praksi. V video seminarju predavatelj Aleš Budja predstavlja, kako poteka davčni inšpekcijski nadzor v praksi.

Davčni inšpekcijski nadzor (DIN) je ena od treh podvrst davčnega nadzora, predavatelj pa uvodoma predstavi njegove splošne značilnosti. Nato se posveti poteku samega davčnega inšpekcijskega postopka vse do izdaje odločbe, ter opozori, na kaj morate biti med potekom DIN pozorni.

Posebej izpostavi odločbo V DIN, ki obsega uvod, naziv, izrek,  obrazložitev, pouk o pravnem sredstvu in podpis uradne osebe ter žig organa, nato pa obravnava še samo pritožbo zoper odločbo, kjer med drugim pojasni, kaj šteje za bistveno kršitev pravil upravnega postopka.

Čisto na koncu predavatelj na kratko povzame celoten potek davčnega inšpekcijskega nadzora.

 

Kazalo vsebine:

  • Splošne značilnosti DIN
  • Potek DIN (do izdaje odločbe)
  • Odločba v DIN
  • Pritožba zoper odločbo
  • Potek DIN - povzetek

 

Oglejte si še naslednje video seminarje

Spremembe Zakona o davčnem postopku (ZDavP-2I)

Spremembe Slovenskih računovodskih standardov 2016

Davčne olajšave

 

Predavatelj:

Aleš Budja, univ. dipl. prav., je pravni in davčni svetovalec z več kot 5-letnimi izkušnjami na področju prava in davkov. Svojo kariero je začel leta 2009 kot davčni svetovalec, jo nadaljeval leta 2011 kot odvetniški pripravnik, leta 2013 pa je prevzel funkcijo poslovnega sekretarja Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije. Je avtor številnih strokovnih prispevkov za različne publikacije, med drugim računovodsko-davčnega portala Dara, ki ga izdaja založba Verlag Dashöfer, sodeluje pa tudi pri izvajanju on-line seminarjev. Je priznan mednarodni in domači predavatelj ter ustanovitelj in vodja portala Davcni-Slovar.si.

PDINNAVPRA.pdf 0.28 MB