Danes je 21.3.2023
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

DDV po 1. 1. 2015

17.12.2014, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:31:35

Poglavja

S 1. 1. 2015 prihaja do nekaterih sprememb na področju DDV, ki jih predavateljica Aleksandra Heinzer predstavlja in analizira v tem video seminarju.

Tako na spremembe DDV po 1. 1. 2015 v Sloveniji predvsem vpilvata Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku na dodano vrednost (ZDDV-1H), ki je bil v Uradnem listu RS št. 86 objavljen 1. 12. 2014, ter Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o izvajanju Zakona o davku na dodano vrednost, ki je bil v  Uradnem listu RS št. 85 objavljen 28. 11. 2014.

Aleksandra Heinzer na začetku video seminarja predstavi spremembe DDV v letu 2015 in obravnava bistvene novosti.  Nato izpostavi eno izmed bistvenih novosti, spremembo kraja obdavčitve pri nekaterih storitvah in pojasni, za katere storitve velja sprememba kraja obdavčitve in za katere ne.

Video seminar nadaljuje s predstavitvijo sprememb pri ugotavljanju prebivališča naročnika in domnev, predvsem pri eletkronskih storitvah, na koncu pa predavateljica obravnava še uvedbo mini VEM sistema, kjer predstavi pravila in poda nekatere razlage.

 

Kazalo vsebine:

  • DDV spremembe 2015
  • Sprememba kraja obdavčitve pri storitvah
  • Prebivališče naročnika in domneve
  • Mini sistem VEM in druge spremembe ZDDV-1H

 

Oglejte si še naslednje video seminarje

eRačuni - vsebinski vidik in vloga UJP

Naknadne spremembe davčne osnove in obračuna DDV

DDV pri okraševanju, praznovanjih in darilih

 

Predavatelj:

Mag. Aleksandra Heinzer je davčna svetovalka z licenco Davčno svetovalne zbornice Slovenije in predstavnica evropskega združenja davčnih svetovalcev CFE v VAT expert group, ki deluje pod okriljem Evropske komisije, za obdobje 2022-2025. Od leta 2018 je tudi zastopnica CFE v skupini VAT forum pri Evropski komisiji. V tesnem sodelovanju z založbo Verlag Dashöfer se je skozi dolgoletno delo specializirala za področje DDV. Zaposlena je v družbi Pakta svetovanje, d.o.o. in svojim strankam pomaga reševati DDV probleme. Je avtorica številnih člankov in prispevkov, soavtorica DDV priročnika, dnevno pa odgovarja tudi na pisna vprašanja naročnikov produktov založbe Verlag Dashöfer. Posebno pozornost posveča predajanju znanja s področja DDV zvestim udeležencem njenih rednih seminarjev in tečajev.

DNDVPO115.pdf 0.37 MB