Danes je 18.4.2024
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

DDV pri okraševanju, praznovanjih in darilih

4.12.2013, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:41:34

Poglavja

Skozi vso leto, posebej pa še decembra, v prazničnem času, nastajajo številni poslovni dogodki, povezani z okraševanjem, praznovanji in darili. Kako je z DDV pri teh dogodkih, vam bo predstavil ta video seminar.

Uvodoma je predstavljen obračun DDV v gostinski dejavnosti, vključno s pojasnilom dilem, kako določiti kraj opravljanja dejavnosti, kakšne stopnje DDV uporabiti in kako je z odbitkom DDV. V nadaljevanju predavateljica Aleksandra Heinzer v video seminarju pojasnjuje, kako je z okraševanjem in DDV ter kako je z obdarovanjem in obračunom DDV. Posebej pri obdarovanju moramo biti pozorni na določene zadeve pri brezplačni dobavi blaga in brezplačnem opravilu storitev. Na koncu se video seminar dotakne še tega,  na kaj moramo paziti pri vrednostnih bonih oziroma darilnih bonih.

Kazalo vsebine:

  • DDV v gostinski dejavnosti
  • Kraj opravljanja gostinskih storitev - primeri
  • Okraševanje in DDV
  • Obdarovanje in DDV
  • Vrednostni boni

 

Oglejte si še naslednje video seminarje

DDV na kmetiji 

DDV po vstopu Hrvaške v EU

Kdaj obračunati DDV in kdaj ne?

 

Predavatelj:

Mag. Aleksandra Heinzer je mednarodno uveljavljena davčna svetovalka z licenco Davčno svetovalne zbornice Slovenije in predstavnica te zbornice v evropskem združenju davčnih svetovalcev CFE (Confédération Fiscale Européenne). Od leta 2018 do 2022 je bila zastopnica CFE v skupini VAT forum pri Evropski komisiji, trenutno pa isto organizacijo zastopa v skupini VAT expert group, ki prav tako deluje pod okriljem Evropske komisije. V tesnem sodelovanju z založbo Verlag Dashofer se je skozi dolgoletno delo specializirala za področje DDV. Zaposlena je v družbi Pakta svetovanje d.o.o. in svojim strankam pomaga reševati DDV dileme. Kot zunanja sodelavka svetuje največjim mednarodnim svetovalnim družbam, je avtorica številnih člankov in prispevkov, soavtorica DDV priročnika, dnevno pa odgovarja tudi na pisna vprašanja naročnikov produktov založbe Verlag Dashofer. Posebno pozornost posveča predajanju znanja s področja DDV zvestim udeležencem njenih rednih seminarjev in tečajev, ki jih organizira ta založba. Kot strokovna predavateljica s področja DDV sodeluje tudi s Slovenskim inštitutom za revizijo, hrvaško zbornico davčnih svetovalcev, srbskim združenjem davčnih svetovalcev in številnimi mednarodnimi organizatorji DDV izobraževanj.

 

DDVPOPID.pdf 0.32 MB