Danes je 2.12.2022
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

DDV pri okraševanju, praznovanjih in darilih

4.12.2013, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:41:34

Poglavja

Skozi vso leto, posebej pa še decembra, v prazničnem času, nastajajo številni poslovni dogodki, povezani z okraševanjem, praznovanji in darili. Kako je z DDV pri teh dogodkih, vam bo predstavil ta video seminar.

Uvodoma je predstavljen obračun DDV v gostinski dejavnosti, vključno s pojasnilom dilem, kako določiti kraj opravljanja dejavnosti, kakšne stopnje DDV uporabiti in kako je z odbitkom DDV. V nadaljevanju predavateljica Aleksandra Heinzer v video seminarju pojasnjuje, kako je z okraševanjem in DDV ter kako je z obdarovanjem in obračunom DDV. Posebej pri obdarovanju moramo biti pozorni na določene zadeve pri brezplačni dobavi blaga in brezplačnem opravilu storitev. Na koncu se video seminar dotakne še tega,  na kaj moramo paziti pri vrednostnih bonih oziroma darilnih bonih.

Kazalo vsebine:

  • DDV v gostinski dejavnosti
  • Kraj opravljanja gostinskih storitev - primeri
  • Okraševanje in DDV
  • Obdarovanje in DDV
  • Vrednostni boni

 

Oglejte si še naslednje video seminarje

DDV na kmetiji 

DDV po vstopu Hrvaške v EU

Kdaj obračunati DDV in kdaj ne?

 

Predavatelj:

Mag. Aleksandra Heinzer je davčna svetovalka z licenco Davčno svetovalne zbornice Slovenije in predstavnica evropskega združenja davčnih svetovalcev CFE v VAT expert group, ki deluje pod okriljem Evropske komisije, za obdobje 2022-2025. Od leta 2018 je tudi zastopnica CFE v skupini VAT forum pri Evropski komisiji. V tesnem sodelovanju z založbo Verlag Dashöfer se je skozi dolgoletno delo specializirala za področje DDV. Zaposlena je v družbi Pakta svetovanje, d.o.o. in svojim strankam pomaga reševati DDV probleme. Je avtorica številnih člankov in prispevkov, soavtorica DDV priročnika, dnevno pa odgovarja tudi na pisna vprašanja naročnikov produktov založbe Verlag Dashöfer. Posebno pozornost posveča predajanju znanja s področja DDV zvestim udeležencem njenih rednih seminarjev in tečajev.

 

DDVPOPID.pdf 0.32 MB