Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

DDV pri storitvah prevoza blaga

21.9.2015, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:36:55

Aleksandra Heinzer v video seminarju obravnava DDV pri storitvah prevoza blaga in tematiko prestavlja s številnimi konkretnimi primeri.

Video seminar je razdljen na štiri posamezne sklope oziroma dele, skozi  celoten video seminar pa so nanizani praktični primeri, opozorila, izkušnje iz prakse ter tudi pojasnila davčnega organa.

V prvem delu predavateljica obravanava in pojasnjuje, kako pravilno določiti kraj opravljanja storitev prevoza blaga. Tukaj pojasni, kako uporabiti pravilo glede določanja kraja opravljanja storitev ter kako postopati, če je prejemnik prevozne storitve davčni zavezanec oziroma v kolikor ni davčni zavezanec. Prav tako pojasni, kdaj je potrebna Identifikacija za namene DDV v drugi državi članici.

V drugem delu je izpostavljeno posredovanje pri prevozu blaga, in sicer v primeru, če posredujemo v svojem ali v tujem imenu. Predavateljica tukaj predstavi dva konkretna primera in ju obrazloži.

Tretji del obsega prevoze blaga in oprostitve plačila DDV. Pojasnjeno je, kdaj je prevoz blaga oproščen plačila DDV ter podkrepljeno s  sedmimi primeri, prav tako pa sta izpostavljena dva pojasnila davčnega organa v povezavi s tem.

V zadnjem delu, ki je prav tako praktično naravnan, predavateljica govori o izdajanju računov in primerih evidentiranja – to predstavi na štirih primerih.

 

Kazalo vsebine:              

  • Kako pravilno določiti kraj opravljanja storitev prevoza blaga
  • Posredovanje pri prevozu blaga
  • Prevozi blaga in oprostitve plačila DDV
  • Izdajanje računov in primeri evidentiranja

 

Oglejte si še naslednje video seminarje

Posredniški posli in DDV

Naknadne spremembe davčne osnove in obračuna DDV

DDV pri storitvah v gradbeništvu doma in v tujini

 

Predavatelj:

mag. Aleksandra Heinzer je davčna svetovalka z licenco Davčno svetovalne zbornice Slovenije in predstavnica te zbornice v evropskem združenju davčnih svetovalcev CFE (Confédération Fiscale Européenne). Od leta 2018 je tudi zastopnica CFE v skupini VAT forum pri Evropski komisiji. V tesnem sodelovanju z založbo Verlag Dashofer se je skozi dolgoletno delo specializirala za področje DDV. Zaposlena je v družbi Pakta svetovanje d.o.o. in svojim strankam pomaga reševati DDV probleme. Je avtorica številnih člankov in prispevkov, soavtorica DDV priročnika, dnevno pa odgovarja tudi na pisna vprašanja naročnikov produktov založbe Verlag Dashofer. Posebno pozornost posveča predajanju znanja s področja DDV zvestim udeležencem njenih rednih seminarjev in tečajev.

Priložene datoteke

DDVPSPRBL.pdf 0.45 MB
 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih