Danes je 21.3.2023
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Delo upokojencev po 1. 1. 2014

18.12.2013, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:11:42

Poglavja

Video seminar se posveča spremembam, ki zadevajo delo upokojencev po 1. 1. 2014. Predavateljica Polona Bezlaj v video seminarju uvodoma pojasni definicijo upokojenca, nato pa predstavi pogodbe, ki jih je mogoče skleniti z upokojenci in pogoje za sklenitev teh pogodb. Video seminar nato obravnava zakonske podlage za delo upokojenca in priporočila za ukrepanje za upokojence po 1. 1. 2014, ki so samostojni podjetniki, poslovodne osebe, prokuristi ali avtorji. Pojasnjeno je določanje osnove za plačilo prispevkov po 1. 1. 2014 in vpliv sprememb ZZVZZ na samostojne podjetnike in poslovodne osebe. Sklepni del video seminarja je namenjen primerom obdavčitve upokojenega samostojnega podjetnika in upokojene poslovodne osebe po 1. 1. 2014 in predstavitvi različnih scenarijev ter izračunov.

Kazalo vsebine:

  • Definicija upokojenca
  • Predstavitev pogodb in pogojev za sklenitev le-teh s upokojenci in izplačila na osnovi sklenjene pogodbe
  • Zakonske podlage dela upokojenca
  • Priporočila za ukrepanje
  • Določanje osnove za plačilo prispevkov po 1. 1. 2014 in vpliv sprememb ZZVZZ na samostojne podjetnike in poslovodne osebe
  • Primeri ukrepanja upokojenca samostojnega podjetnika po 1.  1. 2014
  • Primeri ukrepanja upokojenca poslovodne osebe po 1.  1. 2014

 

Oglejte si še naslednje video seminarje:

Obračun avtorskega honorarja/plačila po podjemni pogodbi po 1. 1. in 1. 2. 2014 

Zaposlovanje invalidov v mikro in makro podjetjih

Glavne spremembe trga dela

 

Predavatelj:

Polonca BEZLAJ, mag. posl. ved, je diplomirala na Visoki komercialni šoli Celje, nato pa uspešno opravila magisterij na Fakulteti za komercialne in poslovne vede v Celju. Ima dolgoletne izkušnje na področju vodenja računovodskega servisa ter svetovanja s področja davkov in računovodstva. Deluje v svojem podjetju Nenehno se usposablja in poglablja znanje v svoji stroki, saj so tudi primeri strank čedalje kompleksnejši in zato tudi njihove potrebe. 

DUPP114.pdf 0.83 MB