Danes je 13.7.2024
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Elektronski nadzor in zasebnost na delovnem mestu

26.11.2013, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:31:39

Poglavja

V video seminarju mag. Andrej Tomšič, namestnik Informacijske pooblaščenke, predstavlja tematiko elektronskega nadzora in zasebnosti na delovnem mestu.

Uvodni del video seminarja se posveča oblikam elektronskega nadzora na delovnem mestu, v nadaljevanju pa je predstavljeno, kakšno je pravno varstvo zasebnosti na delovnem mestu v ZDA, Evropi in Sloveniji, vključno s primeri sodnih praks.

Osrednji del video seminarja je posvečen priporočilom  glede elektronskega nadzora in zasebnosti na delovnem mestu – med drugim priporočila o internih aktih, uporabi telefonov in tiskalnikov, interneta ter elektronske pošte. Na koncu je predstavljenih nekaj primerov kršitev, ki se jim velja izogniti.

Kazalo vsebine:

  • Oblike elektronskega nadzora na delovnem mestu
  • Pravno varstvo zasebnosti za delovnem mestu
  • Priporočila glede elektronskega nadzora in zasebnosti na delovnem mestu
  • Primeri kršitev

 

Oglejte si še naslednje video seminarje:

Varstvo osebnih podatkov

Mobing na delovnem mestu

Timsko delo v podjetju

 

Predavatelj:

Mag. Andrej Tomšič, namestnik informacijske pooblaščenke, je leta 2001 diplomiral na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, z zagovorim diplomskega dela Informacijske ceste - infrastruktura digitalne ekonomije, strategije in pristopi. Leta 2002 se je zaposlil na Ministrstvu za informacijsko družbo, leta 2006 pa magistriral iz informacijsko upravljavskih ved. Pri informacijskem pooblaščencu je zaposlen od maja 2006, ukvarja pa se predvsem s pravnimi, tehnološkimi in družbeno-ekonomskimi izzivi zasebnosti v informacijski družbi.

 

ENIZNDM.pdf 0.55 MB