Danes je 26.9.2023
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Evidentiranje dobave blaga z instaliranjem v EU

31.3.2016, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:07:54

Poglavja

Aleksandra Heinzer predstavlja evidentiranje dobave blaga z instaliranjem v EU, kjer se v praksi izdajatelji računa pogosto sprašujejo, ali zaras ravnajo pravilno.

V praksi se namreč pogosto pojavlja vprašanje, kako evidentirati izdani račun v primeru, ko slovenski davčni zavezanec dobavi blago v drugo državo članico EU ter ga v tej drugi državi članici tudi instalira. Prav zato predavateljica predstavlja, kako se administrativno izdaja računa izvede ter opozori, na kaj morate biti pozorni.

Tako na kratko predstavi posle v drugih državah članicah, nato pojasni praivla izdajanja takšnih računov  ter poskrbi tudi za to, da boste vedeli, kako je z evidentiranjem, na koncu pa še na kratko obravnava račune za predplačila pri takšnih poslih.

 

Kazalo vsebine:

  • Posli v drugih državah članicah
  • Pravila izdajanja računov
  • Evidentiranje
  • Računi za predplačila

 

Oglejte si še druge video seminarje predavateljice

 

Predavatelj:

Mag. Aleksandra Heinzer je mednarodno uveljavljena davčna svetovalka z licenco Davčno svetovalne zbornice Slovenije in predstavnica te zbornice v evropskem združenju davčnih svetovalcev CFE (Confédération Fiscale Européenne). Od leta 2018 do 2022 je bila zastopnica CFE v skupini VAT forum pri Evropski komisiji, trenutno pa isto organizacijo zastopa v skupini VAT expert group, ki prav tako deluje pod okriljem Evropske komisije. V tesnem sodelovanju z založbo Verlag Dashofer se je skozi dolgoletno delo specializirala za področje DDV. Zaposlena je v družbi Pakta svetovanje d.o.o. in svojim strankam pomaga reševati DDV dileme. Kot zunanja sodelavka svetuje največjim mednarodnim svetovalnim družbam, je avtorica številnih člankov in prispevkov, soavtorica DDV priročnika, dnevno pa odgovarja tudi na pisna vprašanja naročnikov produktov založbe Verlag Dashofer. Posebno pozornost posveča predajanju znanja s področja DDV zvestim udeležencem njenih rednih seminarjev in tečajev, ki jih organizira ta založba. Kot strokovna predavateljica s področja DDV sodeluje tudi s Slovenskim inštitutom za revizijo, hrvaško zbornico davčnih svetovalcev, srbskim združenjem davčnih svetovalcev in številnimi mednarodnimi organizatorji DDV izobraževanj.