Danes je 13.7.2024
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Interventna zakonodaja, ki velja za delodajalce v 2022

4.2.2022, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:59:53

Poglavja

Dne 29. 12. 2021 je bil v Uradnem listu RS objavljen Zakon o dodatnih ukrepih za preprečevanje širjenja, omilitev, obvladovanje, okrevanje in odpravo posledic COVID-19 oz. PKP10, ki je v veljavo stopil naslednji dan. Gre za deseti interventni zakon, ki z namenom in odprave posledic COVID-19 spreminja in dopolnjuje določbe številnih zakonov ter med drugim določa različne začasne ukrepe na področju gospodarstva, dela in delovnih razmerij, ki jih bomo obravnavali na seminarju.

Med drugim bomo udeležence seznanili s možnostjo sofinanciranja nabave antigenskih hitrih testov na virus SARS-CoV-2 za samotestiranje ter predstavili ukrep kratkotrajne odsotnosti zaradi bolezni brez potrdila o upravičeni zadržanosti od dela in način obveščanja Inšpektorata RS za delo o delu na domu.

Ker je za delodajalce trenutno aktualen tudi Zakon o nujnih ukrepih na področju zdravstva, ki je bil sicer sprejet že v mesecu juliju 2021 in nato noveliran v decembru 2021, se bomo na seminarju posebej posvetili tudi ukrepom, ki jih vzpostavlja slednji. Predvsem bo podrobno obravnavan ukrep delnega povračila izgubljenega dohodka za čas trajanja karantene na domu ali nezmožnosti opravljanja dela zaradi višje sile zaradi obveznosti varstva otroka, kot tudi druga aktualna pravila glede odsotnosti z dela zaradi karantene in višje sile.

 

Predavateljica:

Odvetniška kandidatka Sara Švagelj je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani magistrirala junija 2019. V Odvetniški pisarni Bohl je opravljala študentsko delo že od septembra 2016, po pridobitvi naziva magistrica prava pa se je zaposlila na delovnem mestu odvetniške pripravnice in nato po uspešno opravljenem pravniškem državnem izpitu decembra 2021, na delovnem mestu odvetniške kandidatke. Pri svojem delu v Odvetniški pisarni Bohl se ukvarja predvsem z delovnim pravom, deluje pa tudi na področju civilnega in kazenskega prava ter pripravlja različne strokovne članke in odgovarja na vprašanja strank.