Danes je 16.6.2024
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Izdelava grafov v Excelu - enostavno in uporabno

28.2.2018, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:27:09

Poglavja

Podatki, ki jih imamo v Excelovi datoteki, nam vedno povedo bistveno več, če jih prikažemo v grafih, bodisi so to prodajne številke, ure ali plača zaposlenih, prihodki od prodaje, zaloga posameznih izdelkov, itd.

Pri izdelavi grafov imamo na voljo več različnih možnosti in prikazov. Ko se lotimo izdelave grafov, je naš prvi korak ta, da označimo obseg in vrsto podatkov, ki jih želimo ponazoriti v grafu.

Kakšni so naslednji koraki, pa si oglejte v videu in se naučite, kako ustvarjati grafe v Excelu ter jih tudi oblikovati. Kot boste videli, je dokaj enostavno in zelo zelo uporabno.

 

Predavatelj:

Aleksandar Lazarević je diplomiral na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani. Več kot 20 let dela na področju razvoja programske opreme v različnih vlogah: kot razvijalec, načrtovalec informacijskih sistemov, vodja projektov in kot vodja razvojnih skupin. Trenutno se ukvarja z izobraževanjem računalniških strokovnih predmetov, in sicer kot predavatelj na srednji in višji šoli. Delal je na več projektih razvoja informacijskih sistemov v državni upravi ter v gospodarskih organizacijah, tako doma kot v tujini. Na strokovnem področju ga zanimajo uporaba preglednic na področju financ, testiranje programske opreme ter vizualizacija podatkov.