Danes je 16.6.2024
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Izpolnjevanje obveznosti po novi uredbi o odpadni embalaži in aktualna vprašanja

8.6.2021, Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:10:49

Poglavja

Pravne osebe in samostojni podjetniki, ki doslej niso bili zavezani k ravnanju z odpadno embalažo v skladu z zahtevami po razširjeni odgovornosti proizvajalca, imajo po Uredbi o embalaži in odpadni embalaži nove obveznosti.

Tako so se številni zavezanci že vpisali v evidenco individualnih sistemov ali sklenili pogodbo z eno od družb za ravnanje z odpadno embalažo. Kako bo potekalo izpolnjevanje obveznosti, kateri del prevzemajo družbe za ravnanje z odpadno embalažo, kaj bo vsebovala evidenca o dani embalaži na trg, kakšne so nove poenostavitve za zavezance, ki dajo na trg do tono embalaže letno, boste izvedeli na on-line seminarju.

Pogledali bomo tudi nekatera druga aktualna vprašanja pravnih oseb in samostojnih podjetnikov s področja varovanja okolja in zdravja, ki se lahko izpolnjujejo na podlagi pogodb z zunanjimi izvajalci (oddaja odpadkov, pooblastila, ukrepi v povezavi z ohranjanjem zdravja zaposlenih kot so hitri testi, zagotavljanje osebne varovalne opreme ipd.)

 

Predavateljica:

Mag. Katarina Železnik Logar, zaposlena na Inštitutu za varstvo pri delu in varstvo okolja Maribor kot vodja podružnice Ljubljana. Opravljen ima strokovni izpit iz varnosti in zdravja pri delu in preko 15 let predava ter izvaja strokovne naloge na področju varnosti in zdravja pri delu, svetuje delodajalcem in samozaposlenim s področja varnosti pri delu, sodeluje v komisiji za izbor primerov dobre prakse na področju varnosti in zdravja pri delu, piše strokovne članke. Je tudi svetovalka za promocijo zdravja pri delu in je v letu 2013 uspešno opravila izobraževanje za svetovalce za promocijo zdravja pri delu, v okviru programa Čili za delo pri Kliničnem inštitutu za medicino dela, prometa in športa.