Danes je 13.7.2024
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Kako se pripravimo na obisk tržnega inšpektorja?

8.6.2017, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:45:17

Poglavja

Predavateljica Mojca Fakin, ki se ukvarja tudi s področjem varstva potrošnikov, v video seminarju predstavlja, kako se pripraviti na obisk tržnega inšpektorja.

Uvodoma je predstavljeno samo delovanje ter pristojnosti Tržnega inšpektorata Republike Slovenije (TIRS), nato pa predavateljica spregovori o samem inšpekcijskem nadzoru, in sicer kakšen je pričetek inšpekcijskega nadzora ter kakšen je sam postopek nadzora.

Video seminar se nadaljuje s predstavitvijo udeležencev inšpekcijskega postopka – tukaj so predstavljene in obrazložene vloge, pravice in dolžnosti udeležencev, ki so vlagatelj predloga, zavezanec in tržni inšpektor.

Izpostavljen je tudi izid samega inšpekcijskega postopka, kjer so pojasnjeni tudi upravni ukrepi, pravno varstvo v primeru inšpekcijskega postopka, obveznosti zavezanca v zvezi s prejeto odločbo, pa tudi prekrškovni ukrepi in sankcije pri prekrškovnem ukrepu.

Izpostavljeni so tudi primeri dobre prakse in preventivni ukrepi ter ravnanja v primeru inšpekcijskega nadzora – tukaj je, kot boste videli v video seminarju, pomembno sodelovanje, kajti bolj kot bo podjetje pripravljeno sodelovati v inšpekcijskem postopku, večja je možnost, da bo inšpektor izrekel milejši ukrep.

 

Kazalo vsebine:

  • Delovanje in pristojnosti TIRS
  • O inšpekcijskem nadzoru
  • O udeležencih inšpekcijskega postopka
  • O izidu inšpekcijskega postopka
  • O primerih dobre prakse
  • O preventivnih ukrepih in ravnanju v primeru nadzora

 

Predavatelj:

Mojca Fakin, univ. dipl. prav., je zaposlena v Odvetniški pisarni Fabiani, Petrovič, Jeraj, Rejc. Pisarni se je pridružila leta 2013, po uspešno zaključenem pripravništvu na Višjem sodišču v Ljubljani. V času študija si je izkušnje pridobila v okviru opravljenega pripravništva na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Berlinu in pri Mednarodnem arbitražnem razsodišču Mednarodne trgovinske zbornice v Parizu. Njena primarna delovna področja so področje delovnega prava, nepremičnin in gradbenega prava ter varstvo (osebnih) podatkov, vključno s pravom varstva potrošnikov. V okivru teh področij svetuje tako domačim, kot mednarodnim strankam iz najrazličnejših panog.