Danes je 28.9.2023
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Kako v Excelu vstavimo vodni žig in sliko v ozadju?

6.3.2018, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:07:20

Poglavja

Microsoft Excel nam omogoča, da v dokument vstavimo vodni žig ali sliko, na primer logotip našega podjetja. Zakaj bi to naredili? Pogosto za ustvarjanje dokumenta porabimo precej časa in želimo, da je takoj razvidno, kdo ga je ustvaril oziroma kdo je lastnik. 

Vodni žig nam na primer omogoča, da z njegovo vstavitvijo takoj označimo, da gre denimo za osnutek ali delovno verzijo dokumenta, morda celo za zaupen dokument, namenjen le določenim osebam. V videu boste izvedeli, kako se lotiti vstavljanja vodnega žiga v Excelov dokument, in sicer korak za korakom.

Prav tako predavatelj Aleksandar Lazarević prikaže, kako lahko v ozadje našega dokumenta vstavimo sliko, ki jo imamo shranjeno na našem računalniku. Na ta način lahko popestrimo vsebino dokumenta ali morda poudarimo, da gre za naše podjetje, tako da za ozadje izberemo logotip podjetja ali svoje znamke.

Tako vstavljanje vodnega žiga kot slike ozadja ni preveč zahtevno - naučite se, kako to narediti in dodatno obogatite vaše Excelove dokumente.

 

Predavatelj:

Aleksandar Lazarević je diplomiral na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani. Več kot 20 let dela na področju razvoja programske opreme v različnih vlogah: kot razvijalec, načrtovalec informacijskih sistemov, vodja projektov in kot vodja razvojnih skupin. Trenutno se ukvarja z izobraževanjem računalniških strokovnih predmetov, in sicer kot predavatelj na srednji in višji šoli. Delal je na več projektih razvoja informacijskih sistemov v državni upravi ter v gospodarskih organizacijah, tako doma kot v tujini. Na strokovnem področju ga zanimajo uporaba preglednic na področju financ, testiranje programske opreme ter vizualizacija podatkov.