Danes je 13.7.2024
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Letni dopust - odmera, izraba in prenos

26.1.2022, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:12:07

Poglavja

Na spletnem seminarju se bomo posvetili letnemu dopustu. Z novim letom bodo namreč ponovno aktualna vprašanja odmere, izrabe in prenosa letnega dopusta. 

Razblinili bomo (še vedno preostale) dvome o izplačilu denarnega nadomestila za neizrabljen letni dopust in spoznali sodno prakso Vrhovnega sodišča RS v zvezi s prenosom neizrabljenega letnega dopusta ter odgovorili na vprašanje, kdaj lahko skladno le-to govorimo o tem, da je pravica do izrabe letnega dopusta “ugasnila”. 

 

Predavateljica:

Pia Florjančič Požeg Vancaš je odvetniška kandidatka, ki je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani magistrirala leta 2018. Istega leta je postala tudi del ekipe v Odvetniški pisarni Bohl. Pri svojem delu se večinoma osredotoča na civilno in delovno pravo, kjer se poglablja v področje prekinitev delovnega razmerja, zaposlovanja in sodnih postopkov v zvezi s tem ter pridobiva izkušnje na področju svetovanja pri vodenju odnosov z zaposlenimi in reševanju delovnih sporov.

Poleg opravljanja svetovalnih storitev sodeluje tudi pri pripravi različnih vrst pogodb o zaposlitvi in drugih pogodb v zvezi z opravljanjem dela in storitev, strankam svetuje pri vodenju postopkov odpovedi ali te postopke sama vodi ter v delovnih sporih zastopa stranke.

Z založbo Verlag Dashöfer sodeluje v okviru strokovnega kolektiva Odvetniške pisarne Bohl s pisanjem strokovnih člankov, odgovarja na vprašanja njihovih naročnikov in sodeluje na spletnih klepetalnicah.