Danes je 26.9.2023
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Mali davčni zavezanec: prejemanje storitev iz tujine in opravljanje storitev v tujino

12.5.2016, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:09:14

Poglavja

Pogosto vprašanje in pogosta dilema malih davčnih zavezancev je, kdaj se morajo registrirati, ko poslujejo s tujino.  Tako v primeru ko prejemajo storitve iz tujine kot če opravljajo storitve v tujino.

Prav zato smo pripravili video seminar, v katerem predavateljica Aleksandra Heinzer, priznana strokovnjakinja s področja DDV, podaja odgovore na dileme in pojasnjuje, kakšne so obveznosti malih davčnih zavezancev v primeru,  ko prejemajo storitve iz tujine oziroma kadar opravljajo storitve v tujino.

Na koncu je še izpostavljena identifikacija malih davčnih zavezancev za namene DDV in posledice identifikacije za namene DDV.

 

Kazalo vsebine:

  • Mali davčni zavezanec  prejme storitve iz tujine
  • Mali davčni zavezanec opravi  storitev v tujino
  • Identifikacija za namene DDV in posledice

 

Predavatelj:

Mag. Aleksandra Heinzer je mednarodno uveljavljena davčna svetovalka z licenco Davčno svetovalne zbornice Slovenije in predstavnica te zbornice v evropskem združenju davčnih svetovalcev CFE (Confédération Fiscale Européenne). Od leta 2018 do 2022 je bila zastopnica CFE v skupini VAT forum pri Evropski komisiji, trenutno pa isto organizacijo zastopa v skupini VAT expert group, ki prav tako deluje pod okriljem Evropske komisije. V tesnem sodelovanju z založbo Verlag Dashofer se je skozi dolgoletno delo specializirala za področje DDV. Zaposlena je v družbi Pakta svetovanje d.o.o. in svojim strankam pomaga reševati DDV dileme. Kot zunanja sodelavka svetuje največjim mednarodnim svetovalnim družbam, je avtorica številnih člankov in prispevkov, soavtorica DDV priročnika, dnevno pa odgovarja tudi na pisna vprašanja naročnikov produktov založbe Verlag Dashofer. Posebno pozornost posveča predajanju znanja s področja DDV zvestim udeležencem njenih rednih seminarjev in tečajev, ki jih organizira ta založba. Kot strokovna predavateljica s področja DDV sodeluje tudi s Slovenskim inštitutom za revizijo, hrvaško zbornico davčnih svetovalcev, srbskim združenjem davčnih svetovalcev in številnimi mednarodnimi organizatorji DDV izobraževanj.

MDZPSOSTJ.pdf 0.29 MB