Danes je 28.9.2023
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Naj bo delo s Power Pointom enostavneje

10.2.2018, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:25:58

Poglavja

Andreja Vehovec predstavlja, kako si olajšamo delo s programom Power Point. Uvodoma predstavi osnovne menije v Power Pointu in ponudi kratke pregled, katere funkcije oziroma orodja vse najdemo v Power Pointu in kje se "skrivajo". 

V nadaljevanju nato prikaže, kako se lotimo animacij in ustvarimo prehode med posameznimi diapozitivi, nakar pokaže, kako ustvarimo diapozitive po svoji meri. Na voljo imamo namreč veliko možnosti: od priprave strani, usmerjenosti diapozitiva, že prenastavljenih tem, slogov ozadja, pisav in barv. Obenem lahko naredimo predstavitev s pomočjo že pripravljenih tem bolj prijazno in zanimivo, lahko pa izdelamo tudi svojo samostojno temo.

Predavateljica razkrije tudi, kaj nam ponuja diaprojekcija po meri. Ko pripravimo prezentacijo v Power Pointu, lahko namreč naredimo diaprojekcijo po meri. Tako lahko za različne uporabnike pripravimo različne diaprojekcije. Na primer eno za direktorja, kjer lahko vidi vse diapozitive, drugo pa za oddelek projektiva in razvoj, kjer bodo videli le dva diapozitiva, ki se nanašata na njihov oddelek.

Na koncu je predstavljeno, kako vstavljamo grafe, tabele in fotografije v Power Pointovo prezentacijo oziroma dokument. 

 

Kazalo vsebine

  • Pregled osnovnih menije v Power Pointu
  • Animacije in prehodi med diapozitivi v Power Pointu
  • Diapozitivi po meri
  • Diaprojekcija po meri
  • Vstavljanje grafov, tabel in fotografij

 

Oglejte si še nadslednje video seminarje

Vrtilne tabele v Excelu

Tabele, slike in diagrami v Wordu

Varnostni nasveti glede uporabe računalnikov za računovodje

 

Predavatelj:

Andreja Vehovec je magistrirala na Fakulteti za elektrotehniko in računalništvo Univerze v Ljubljani. Več kot 20 let se ukvarja s poučevanjem računalniških strokovno–teoretičnih predmetov na srednji šoli na Vegovi v Ljubljani in na višjih in visokih šolah. Je certificirana inštruktorica Cisco Akademije in mednarodna sodnica na WorldSkills Europa za področje IKT (informacijsko-komunikacijske tehnologije).

 

NBDSPPEN.pdf 2.21 MB