Danes je 1.10.2023
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Opravljanje dela na domu

29.9.2020, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:09:56

Poglavja

Delo na domu predstavlja pristop k organizaciji dela, katere cilj je povečati učinkovitost in uspešnost pri opravljanju delovnih nalog preko kombinacije prožnosti, samostojnosti in sodelovanja. Gre za obliko fleksibilnega zaposlovanja, ki se ob izpolnjevanju pogojev, določenih z ZDR-1, opravlja na podlagi pogodbe o zaposlitvi. Delo na domu je vedno bolj aktualna oblika dela, za katero kaže, da bo postala vse bolj razširjena tudi v prihodnje in neodvisno od morebitnih »izrednih« razmer.

Na seminarju bomo udeležence seznanili:

  • z obveznostmi delodajalca pred odločitvijo o uvedbi opravljanja dela na domu in pred samim organiziranjem dela na domu;
  • z načinom in postopkom zaposlitve delavca, ki bo svoje delo opravljal (tudi) na domu;
  • s posebnostmi dela na domu;
  • s prednostmi in slabostmi dela na domu z vidika delodajalca,
  • z odgovori na nekaj najpogostejših vprašanj, ki se pojavljajo v praksi,
  • predstavili bomo tudi vidik varstva osebnih podatkov pri delu na domu.

 

Predavateljici:

Tanja Bohl je odvetnica v odvetniški pisarni Bohl, specializirana za delovno pravo, predavateljica, avtorica vrste seminarjev, priročnika in člankov s področja delovnega prava. Kot odvetnica se že vrsto let ukvarja z zastopanjem delavcev v postopkih pred sodiščem zoper delodajalce ter zlasti z vodenjem postopkov odpovedi pogodb o zaposlitvi delavcem za delodajalce ter zastopanje le teh v individualnih delovnih sporih zoper delavce.

Urška Krivec je strokovna sodelavka v Odvetniški pisarni Bohl. Znotraj odvetniške pisarne se ukvarja s civilnim, delovnim in kazenskim pravom. Diplomirala je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, in sicer leta 2013, od leta 2017 pa za Verlag Dashöfer med drugim izvaja tudi spletne seminarje kakor tudi spletne klepetalnice na različnih portalih založbe.