Danes je 16.6.2024
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Optimizacija spletnih strani

10.4.2019, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:17:18

Poglavja

Optimizacija spletnih strani oz. SEO (Search engine optimization) obsega aktivnosti, ki pripomorejo k višjim naravnim pozicijam spletne strani na iskalnikih. Pozicija ali rang spletne strani pomeni položaj, ki ga ima spletna stran v seznamu prvih desetih spletnih strani na določeno iskano besedo. Vsi stremimo k prvim desetim pozicijam na prvi strani iskalnika, saj večina uporabnikov zadetke iskanja išče le na prvi strani. Da bi torej zagotovili čim boljšo pozicijo spletne strani v iskalniku, izvajamo optimizacijo spletnih strani z različnimi strategijami, kot so link building, marketing ključnih besed in podobno.

Kako se lotiti postopka optimizacije in katero orodje pri tem uporabiti vam na primeru v krajšem video vodiču predstavlja Tomaž Srčič, SEO Analyst iz podjetja Optiweb.

Pripravljeno v sodelovanju z:

Optiweb, je inovativno slovensko podjetje, ki poskrbi za celostno spletno pojavnost podjetij - od naprednih spletnih strani in trgovin do digitalnega marketinga. Ekipo sestavljajo certificirani profesionalci vseh vrst - od oblikovalcev in analitikov, slavistov, anglistov ter specialistov za digitalni marketing in SEO. Ustvarjajo celostne strategije in identitete, ki razvijajo znamko in pokrivajo več kanalov hkrati. Ne bojijo se novih izzivov in velikih številk, saj vestno upravljajo s številnimi AdWords računi in njim pripadajočimi ključnimi besedami ter Facebook in Instagram profili iz različnih področij na slovenskih in mednarodnih trgih. Za založbo Verlag Dashöfer pripravljajo krajše izobraževalne video seminarje s področja spletnih rešitev.