Danes je 15.6.2024
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Osnove obračunavanja DDV pri organizaciji potovanja

30.8.2019, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:52:45

Poglavja

Poletje je čas za počitnice in potovanja. Zato smo tokrat za vas pripravili temu primerno tematiko spletnega seminarja. Spoznali boste, da je pri obračunavanju DDV pri organizaciji potovanja treba upoštevati vrsto posebnosti. Seminar je primeren tudi za vse, ki le prejemate takšne storitve in ne veste, kako se tako prejeti račun evidentira v DDV knjige.

Mag. Aleksandra Heinzer, predsednica Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije in njena predstavnica v evropskem združenju davčnih svetovalcev, v video seminarju predstavi osnove obračunavanja DDV pri organizacijah potovanja. Seminar je odlična podlaga za vse, ki se s tem področjem šele spoznavate, pa tudi za tiste, ki prejemajo račune za organizacije potovanja, saj nam predstavi tako teoretično, kot tudi praktično plat posebnosti, ki se nanašajo na obračun DDV.

 

Kazalo vsebine:

  • Uvod
  • Pogoji za uporabo posebne ureditve in njene značilnosti
  • Značilnosti posebne ureditve
  • Račun
  • Zgled - Izlet v Toskano
  • Posredniške prodaje potovanj
  • Sodbe Sodišča EU
  • Vprašanja in odgovori

 

Predavateljica:

Mag. Aleksandra Heinzer je mednarodno uveljavljena davčna svetovalka z licenco Davčno svetovalne zbornice Slovenije in predstavnica te zbornice v evropskem združenju davčnih svetovalcev CFE (Confédération Fiscale Européenne). Od leta 2018 do 2022 je bila zastopnica CFE v skupini VAT forum pri Evropski komisiji, trenutno pa isto organizacijo zastopa v skupini VAT expert group, ki prav tako deluje pod okriljem Evropske komisije. V tesnem sodelovanju z založbo Verlag Dashofer se je skozi dolgoletno delo specializirala za področje DDV. Zaposlena je v družbi Pakta svetovanje d.o.o. in svojim strankam pomaga reševati DDV dileme. Kot zunanja sodelavka svetuje največjim mednarodnim svetovalnim družbam, je avtorica številnih člankov in prispevkov, soavtorica DDV priročnika, dnevno pa odgovarja tudi na pisna vprašanja naročnikov produktov založbe Verlag Dashofer. Posebno pozornost posveča predajanju znanja s področja DDV zvestim udeležencem njenih rednih seminarjev in tečajev, ki jih organizira ta založba. Kot strokovna predavateljica s področja DDV sodeluje tudi s Slovenskim inštitutom za revizijo, hrvaško zbornico davčnih svetovalcev, srbskim združenjem davčnih svetovalcev in številnimi mednarodnimi organizatorji DDV izobraževanj.