Danes je 16.6.2024
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Predlog novega Gradbenega zakona

30.6.2021, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:01:58

Poglavja

V zakonodajni obravnavi je novela Gradbenega zakona, ki naj bi prinesla določene spremembe in novosti, namen katerih je predvsem v tem, da bi postopki gradnje objektov postali še hitrejši in enostavnejši. Novela uvaja tudi nekatere nove pojme, kot je denimo manjša rekonstrukcija, dodaja nabor začasnih objektov, nekoliko spreminja določila glede pridobitve gradbenega dovoljenja za odstranitev nekaterih objektov, omogoča pridobitev gradbenega dovoljenja le za dele objektov, spreminja oziroma poenostavlja določila v povezavi z uporabnim dovoljenjem. Poleg tega novela dodaja nekatere dobrodošle novosti na področju legalizacije objektov in vzpostavlja pravno podlago za elektronsko poslovanje preko sistema e-graditev. Pomembna vsebina novele je tudi odlog izvršbe v primerih, ko objekt, ki naj bi se odstranil nekomu predstavlja domovanje. 

Spletni seminar s predstavitvijo novega Gradbenega zakona bo vodil direktor inštituta za civilno in gospodarsko pravo in fakultetni predavatelj mag. Boštjan J. Turk 

 

Predavatelj:

mag. Boštjan J. Turk je direktor inštituta za civilno in gospodarsko pravo iz Ljubljane. Po izobrazbi je magister pravnih znanosti in diplomant svetovno znane akademije Saint George International iz Londona iz področja poslovnih ved. Je tudi sodelavec Dublin Business School (DBS) iz Irske. Ima številne študijske in delovne izkušnje iz tujine, saj je bil ekskluzivni zastopnik REUTERS TV iz Londona in član Akademije za politične študije iz New Yorka. Poleg tega je habilitirani učitelj za področje gospodarskega, poslovnega in nepremičinskega prava in predavatelj na številnih dobro obiskanih seminarjih doma in v tujini.