Danes je 25.5.2024
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Sklepanje pogodb o zaposlitvi

9.11.2022, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:49:04

Poglavja

Pogodba o zaposlitvi je osnova in temelj delovnega razmerja. Delodajalec mora pri pripravi pogodbe o zaposlitvi poleg določil Zakona o delovnih razmerjih (Uradni list RS, št. 21/13, s spremembami), upoštevati tudi kolektivne pogodbe, ki ga zavezujejo, splošne akte, ter ostalo zakonodajo na področju delovnega prava.

Spletni seminar je namenjen vsem, ki se srečujejo s pripravo in sklepanjem pogodb o zaposlitvi. Na seminarju bodo predstavljeni odgovori na najpogostejša vprašanja s področja, kot so: kaj mora delodajalec urediti preden sklene pogodbo o zaposlitvi, s čim mora seznaniti delavca pred zaposlitvijo? Kateri so tisti členi v pogodbi o zaposlitvi, ki ne smejo manjkati? Pri katerih členih delodajalci v praksi naredijo največ napak in na kakšen način se lahko tem napakam izognemo?

 

Predavateljica:

Tanja Bohl je leta 2001 zaključila študij prava na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Po opravljenem državnem pravniškem izpitu leta 2003, je odvetniško kandidaturo opravljala najprej v zasebni pravni pisarni, nadaljevala v Odvetniški družbi Ulčar&Ulčar iz Ljubljane. Od maja 2013 pa ima lastno Odvetniško pisarno Bohl. Specializirana je za delovno in kazensko pravo, zaključuje tudi magistrski študij kazenskega prava. Je predavateljica, avtorica vrste seminarjev, priročnika in člankov s področja delovnega prava. Kot odvetnica se že vrsto let ukvarja z zastopanje delavcev v postopkih pred sodiščem zoper delodajalce ter zlasti z vodenjem postopkov odpovedi pogodb o zaposlitvi delavcem za delodajalce ter zastopanje le teh v individualnih delovnih sporih zoper delavce.