Danes je 25.9.2023
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Spremembe davčne zakonodaje: novele ZDDPO-2O, ZDavPR-A in ZDavP-2K

18.1.2018, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:43:28

Poglavja

Konec leta 2017 je prišlo do spremembe nekaterih davčnih zakonov, tako predavatelj mag. Ivan Kranjec predstavlja novele ZDDPO-2O, ZDavPR-A in ZDavP-2K.

Najprej je na vrsti predstavitev sprememb Zakona o davku od dohodkov pravnih oseb, kjer sta dve bistveni spremembi, in sicer glede davčne osnova pri prevrednotenju finančnih inštrumentov ter spremembe v sistemu normiranstva za podjetja. Obe spremembi predavatelj prestavi in opozori, na kaj morate biti pozorni, denimo na to, kaj se pri spremembah normiranstva za podjetja šteje za zaposleno osebo.

Sledi predstavitev sprememb Zakona o davčnem potrjevanju računov, kjer se spremembe nanašajo na potrjevanje računov z uporabo vezane knjige računov, preveritev računa in nekatere novosti v zvezi s prekrški.

Na koncu so še izpostavljene spremembe Zakona o davčnem postopku, kjer gre  v veliki meri tudi za tako imenovane redakcijske spremembe. Spremembe v noveli ZDavP-2K se nanašajo na razkritja podatkov o napotenih delavcih, spremembe obrazcev pri dohodnini, uveljavljanje dejanskih stroškov, izračun prispevkov za socialno varnost, nekaj je novosti v zvezi s prekrški, kot že omenjeno, pa so vsebovane tudi redakcijske spremembe, uskladitve in popravki. Čisto na koncu predavatelj še odgovori na vprašanja, povezana z omenjenimi tremi novelami.

 

Kazalo vsebine:

  • Novela ZDDPO-2O
  • Novela ZDavPR-A
  • Novela ZDavP-2K

 

Predavatelj:

mag. Ivan Kranjec je magister pravnih znanosti, kot davčni svetovalec pa deluje že od leta 2007.Trenutno je kot davčni svetovalec zaposlen v družbi CMS REICH-ROHRWIG HAINZ, pravno svetovanje d. o. o., kjer se posveča predvsem področju transfernih cen in DDV, svetuje pa tudi na področju davka od dohodkov pravnih oseb in dohodnine. Pri svojem delu je nenehno v stiku s pravno tematiko, predvsem na področju mednarodnega, statusnega in delovnega prava. Z omenjenih področij za založbo Verlag Dashöfer tudi redno objavlja strokovne članke, predava na seminarjih ter odgovarja na vprašanja naročnikov.