Danes je 28.9.2023
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Uporabni triki in nasveti za delo z Wordom

13.3.2018, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:15:45

Poglavja

Microsoft Word je veliko lažje uporabljati, če poznamo nekaj zanimivih trikov in postopkov, ki nam olajšajo delo z dokumenti. Sem vsekakor spadajo bližnjice na tipkovnici, s katerimi lahko spremenimo pisavo v Wordu, brez da bi za to uporabljali miško. Takšen postopek je lahko, ko se nanj enkrat navadimo, veliko lažji in hitrejši. Tako boste spoznali, kako spremenimo pisavo tudi s pomočjo ukaznih nizov tipkovnice. 

Tudi pri hiperpovezavah si lahko olajšamo delo. Kadar v Wordov dokument zapišemo povezavo spletne strani, nam program slednjo avtomatsko spremeni v hiperpovezavo. Če tega ne želimo, lahko namreč izklopimo samodejno ustvarjanje hiperpovezav.

V videu boste spoznali tudi, kako ločiti del besedila od drugega dela besedila, in sicer z ločilno črto.  Slednjo lahko naredimo s praktično eno potezo. Z različnimi kombinacijami pa lahko naredimo različne vrste ločilnih črt. Prav tako se boste naučili uporabljati tabulatorje pri delu v Wordovem dokumentu. Tabulatorji nam pomagajo navpično poravnavati besedilo na tabulatorskih mestih, predavatelj Aleš Volčini pa predstavja, kako.

Nismo pozabili niti na sloge. V Wordu s slogi dokumentu zagotavljamo profesionalen izgled, obenem pa pohitrimo oblikovanje besedila. Tako hitreje oblikujemo Wordov dokument in se lahko bolj posvetimo sami vsebini.

 

Predavatelj:

Aleš Volčini je po nekaj letih dela kot programer zaključil študij na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani in se posvetil poučevanju matematike, tehnike in informatike v osnovnem in srednjem šolstvu. Pri poučevanju posveča veliko pozornost mladinskemu raziskovalnemu delu, znanstveni metodi, inovativnosti in promociji odprte kode. Še vedno tudi kaj sprogramira.