Danes je 15.6.2024
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Ustvarjanje in uporaba spustnega menija v Excelovih celicah

20.2.2018, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:09:29

Poglavja

Program Microsoft Excel nam med mnogimi funkcijami omogoča tudi, da lahko naredimo spustni meni.V primeru, ko želimo onemogočiti, da se v celico v Excelovem dokumentov vnaša bilokatera vrednost in želimo, da se izbira med vnaprej določenimi vrednostmi, potem je odlična rešitev izdelava spustnega seznama na celici. Nenazadnje si lahko tako na primer pri svojem delu zagotovimo, da bomo pri vnosu nekaterih podatkov izbrali le tiste "prave" in se ne bomo zatipkali, posebej, ko vnašamo velike količine podatkov v Excelovo datoteko.

Izdelava spustnega seznama ni tako zahtevna, kar si lahko ogledate v videu, v katerem Aleksandar Lazarević prikazuje celoten postopek tega procesa in poda napotke, kako to narediti.

 

Predavatelj:

Aleksandar Lazarević je diplomiral na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani. Več kot 20 let dela na področju razvoja programske opreme v različnih vlogah: kot razvijalec, načrtovalec informacijskih sistemov, vodja projektov in kot vodja razvojnih skupin. Trenutno se ukvarja z izobraževanjem računalniških strokovnih predmetov, in sicer kot predavatelj na srednji in višji šoli. Delal je na več projektih razvoja informacijskih sistemov v državni upravi ter v gospodarskih organizacijah, tako doma kot v tujini. Na strokovnem področju ga zanimajo uporaba preglednic na področju financ, testiranje programske opreme ter vizualizacija podatkov.