Danes je 13.7.2024
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Zaposlovanje tujcev: aktualne zakonodajne novosti

17.5.2023, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:04:38

Poglavja

Zakon o tujcih (Ur. l. RS, št. 50/2011, s spremembami, v nadaljevanju: ZTuj-2) opredeljuje vse pomembne elemente selitve in življenja tujcev v Republiki Sloveniji, kot tudi njihov vstop v državo, pridobivanje vizumov in dovoljenj za prebivanje, zapustitev države, prostovoljno vračanje in odstranjevanje tujcev ter tudi posebnosti glede postopka in organe, pristojne za izvajanje določb tega zakona. Na tem področju je bilo v zadnjem času kar nekaj sprememb, saj sta bili v zadnjih dveh letih sprejeti dve noveli, pri čemer je na zadnjo novelo Državni svet RS izglasoval veto, vendar je Državni zbor nato novelo ponovno sprejel. V sklopu webinarja bodo predstavljene poglavitne spremembe zakona in vplivi teh sprememb na položaj tujcev v Republiki Sloveniji.

Prav tako je bil sprejet Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev – na webinarju bomo pojasnili ključne novosti, ki jih ta uvaja.

 

Predavateljica:

Tanja Bohl je leta 2001 zaključila študij prava na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Po opravljenem državnem pravniškem izpitu leta 2003, je odvetniško kandidaturo opravljala najprej v zasebni pravni pisarni, nadaljevala v Odvetniški družbi Ulčar&Ulčar iz Ljubljane. Od maja 2013 pa ima lastno Odvetniško pisarno Bohl. Specializirana je za delovno in kazensko pravo, zaključuje tudi magistrski študij kazenskega prava. Je predavateljica, avtorica vrste seminarjev, priročnika in člankov s področja delovnega prava. Kot odvetnica se že vrsto let ukvarja z zastopanje delavcev v postopkih pred sodiščem zoper delodajalce ter zlasti z vodenjem postopkov odpovedi pogodb o zaposlitvi delavcem za delodajalce ter zastopanje le teh v individualnih delovnih sporih zoper delavce.