Danes je 25.5.2024
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Zaposlovanje tujcev

28.3.2022, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:02:24

Poglavja

Na seminarju bomo predstavili najpomembnejše vidike zaposlovanja, samozaposlovanja in dela tujcev v Republiki Sloveniji. Poskrbeli bomo za razrešitev dilem ter odgovorili na odprta vprašanja, zaradi katerih se vse prepogosto zgodi, da se že tako dolgi postopki pridobitve enotnega ali delovnega dovoljenja dodatno zavlečejo zaradi potrebe po naknadnem dopolnjevanju vloge. S podrobnejšo predstavitvijo najpomembnejših določb ZZSDT-1 in ZTuj-2 bomo poskrbeli za to, da bodo vaši postopki v prihodnje tekli bolj gladko in hitreje.

 

Predavateljica:

Pia Florjančič Požeg Vancaš je odvetniška kandidatka, ki je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani magistrirala leta 2018. Istega leta je postala tudi del ekipe v Odvetniški pisarni Bohl. Pri svojem delu se večinoma osredotoča na civilno in delovno pravo, kjer se poglablja v področje prekinitev delovnega razmerja, zaposlovanja in sodnih postopkov v zvezi s tem ter pridobiva izkušnje na področju svetovanja pri vodenju odnosov z zaposlenimi in reševanju delovnih sporov.

Poleg opravljanja svetovalnih storitev sodeluje tudi pri pripravi različnih vrst pogodb o zaposlitvi in drugih pogodb v zvezi z opravljanjem dela in storitev, strankam svetuje pri vodenju postopkov odpovedi ali te postopke sama vodi ter v delovnih sporih zastopa stranke.

Z založbo Verlag Dashöfer sodeluje v okviru strokovnega kolektiva Odvetniške pisarne Bohl s pisanjem strokovnih člankov, odgovarja na vprašanja njihovih naročnikov in sodeluje na spletnih klepetalnicah.