Danes je 13.7.2024
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Možni načini prenehanja delovnega razmerja

24.6.2020, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:19:16

Poglavja

Poznamo več načinov prenehanja delovnega razmerja. Od sporazumnega do odpovedi pogodbe o zaposlitvi s strani delavca ali pa delodajalca. Odpoved pogodbe je eno najpomembnejših vprašanj delovnopravne zakonodaje. Pri prenehanju pogodbe pa ni pomemben samo pravni vidik, pomembno je tudi, kdaj in kako z delavcem komuniciramo ter ali predvsem pri izredni odpovedi razpolagamo z zadostnimi zakonitimi dokazi.

Odpoved pogodbe ne sme biti hipna odločitev, pri odpovedi je potrebno pot dobro tlakovati in tako kot pri šahu, misliti na vsaj dve potezi naprej! Da se boste to naučili, se nam pridružite na seminarju

 

Program:

  • Sporazumno prenehanje delovnega razmerja (upokojitev, odhod k drugemu delodajalcu, ...).
  • Redna (iz poslovnega razloga, nesposobnosti, krivdnega razloga, neuspešno opravljenega poskusnega dela, invalidnosti) in izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi.
  • Vročanje odpovedi in drugih pisanj.
  • Odpovedni roki in njihovo skrajšanje ter denarno povračilo.
  • Kdaj delavcu pripada odpravnina in kako jo izračunamo.
  • Kako izračunamo sorazmerni del letnega dopusta in regresa pri prenehanju delovnega razmerja.
  • Vpliv interventne zakonodaje na podajanje odpovedi.

 

Predavateljica:

mag. Nina Scortegagna Kavčnik je vodja Službe za pravne, kadrovske in splošne zadeve in Svetovalnega in izobraževalnega centra pri Obrtno – podjetniški zbornici Slovenije ter predavateljica na fakulteti ter višjih šolah in strokovnih konferencah, avtorica številnih strokovnih in znanstvenih člankov ter knjig s pravnega področja, kot so: Sporazum o odpovedi neuvedenemu dedovanju, Najemna pogodba za stanovanje in poslovni prostor, Zakonita odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga, Vse, kar morate vedeti o letnem dopustu in regresu ter Odpoved pogodbe o zaposlitvi.