Danes je 16.6.2024
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Novi Zakon o čezmejnem izvajanju storitev: kaj je novega za napotene delavce?

12.4.2017, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:05:54

Poglavja

Novi Zakon o čezmejnem izvajanju storitev, ki se nanaša tudi na tako imenovane napotene delavce, je že v veljavi, uporabljati pa se bo pričel s 1. januarjem 2018. Predavateljica Irena Kamenščak predstavlja vse novosti, ki jih omenjeni zakon prinaša.

V prvem delu predavateljica obravnava delovno-pravno zakonodajo v povezavi z napotenimi delavci, nato pa nadaljuje s tem, kakšen bo postopek pridobitve A1 obrazca po novi zakonodaji, prav tako pa izpostavi, kakšni so posamezni pogoji za pridobitev A1 obrazca glede na nov zakon. Pojasni tudi, kaj se spreminja oziroma kaj morate vedeti glede razveljavitve/odprave A1 obrazca.

V zadnjem delu video seminarja predavateljica poda pojasnila, kako bi utegnil novi zakon vplivati na službena potovanja: predstavi, kako je glede službene poti danes, ko še ni v veljavi novi Zakon o čezmejnem izvajanju storitev, ter kakšne bodo morebitne spremembe na tem področju po pričetku uporabe novega zakona. Na koncu predavateljica še odgovori na številna vprašanja udeležencev in jim poda pojasnila ter odgovore.

 

Kazalo vsebine:

  • Delovno-pravna zakonodaja in napoteni delavci
  • Postopek pridobitve A1 obrazca
  • Pogoji za pridobitev A1 obrazca
  • Razveljavitev/odprava A1 obrazca
  • Vpliv na službena potovanja

 

 

Predavatelj:

Irena Kamenščak, univ. dipl. prav.,se je po diplomi zaposlila kot davčna in pravna svetovalka v družbi BDO Svetovanje, d. o. o. Svetuje predvsem na področju dohodnine, v povezavi z gospodarskim, delovnim in socialnim pravom.V znanstvenih in strokovnih revijah objavlja predvsem dela z davčnega področja.