Danes je 25.5.2024
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Predstavitev predloga Zakona o napotitvi delavcev na delo

20.4.2016, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:53:06

Poglavja

V usklajevanju je predlog Zakona o napotitvi delavcev na delo, predavateljica Irena Kamenščak pa predstavlja vsebino predloga in pojasnjuje, katere spremembe predlog prinaša.

Predavateljica naprej predstavi splošne določbe o predlaganem zakonu, torej uvodne določbe, ki jih predlog vsebuje, nato pa se ustavi pri napotitvi delavca na delo v tujino s strani slovenskega delodajalca. Izpostavi, katere pogoje morata za naopotietv izpolnjevati tako delodajalec kot delavec ter kakšne spremembe se obetajo pri pridobivanju A1 obrazca, kadar gre za napotitev znotraj EU.

V nadaljevanju predstavi nekatere določbe, ki se nanašajo na primere, ko tuj delodajalec napoti delavca v Slovenijo,  ter nekatere splošne določbe, ki zadevajo izvajanje nadzora, kazni za primere kršitev  in možnosti sodelovanja med institucijami EU pri izmenjevanju raznih informacij o napotenih delavcih. Na koncu predavateljica še na kratko pojasni, kaj je pohvalno pri predlogu, a tudi izpostavi svoje kritike predloga.

 

Kazalo vsebine:

  • Splošno o predlogu zakona
  • Napotitev delavca na delo v tujino
  • Napotitev delavca na delo iz tujine v Slovenijo
  • Sodelovanje med državami članicami EU

 

Oglejte si še ostale video seminarje predavateljice

 

Predavatelj:

Irena Kamenščak, univ. dipl. prav.,se je po diplomi zaposlila kot davčna in pravna svetovalka v družbi BDO Svetovanje, d. o. o. Svetuje predvsem na področju dohodnine, v povezavi z gospodarskim, delovnim in socialnim pravom.V znanstvenih in strokovnih revijah objavlja predvsem dela z davčnega področja.