Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Naknadne spremembe davčne osnove in obračuna DDV

22.4.2014, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:46:16

Včasih se zgodi, da moramo narediti popravek davčne osnove in obračuna DDV. Kako se tega pravilno lotimo, v video seminarju predstavlja Aleksandra Heinzer.


V prvem delu video seminarja predstavlja spremembe davčne osnove in obračuna DDV na podlagi dogovora. Po vsebini dobropisov predavateljica predstavi kar 4 konkretne primere, kako se pravilno lotiti popravkov in na kaj paziti. V nadaljevanju video seminarja se posveča spremembam zaradi nezmožnosti plačila, kjer predstavi možnosti dobavitelja v primeru neplačila s strani kupca. V sklepnem delu video seminarja obravnava še popravljanje napak, kjer prav tako poda praktičen primer, in sicer primer popravka storitve, prejete iz tujine.

 

Kazalo vsebine:

  • Spremembe na podlagi dogovora
  • Primer 1
  • Primer 2
  • Primer 3
  • Primer 4
  • Spremembe zaradi nezmožnosti plačila
  • Primer 5
  • Popravljanje napak
  • Primer popravka – storitev, prejeta iz tujine

 

Oglejte si še naslednje video seminarje:

Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o davčnem postopku (ZDavP-2G)

DDV pri storitvah v gradbeništvu doma in v tujini 

DDV na kmetiji

 

Predavatelj:

mag. Aleksandra Heinzer je davčna svetovalka z licenco Davčno svetovalne zbornice Slovenije in predstavnica te zbornice v evropskem združenju davčnih svetovalcev CFE (Confédération Fiscale Européenne). Od leta 2018 je tudi zastopnica CFE v skupini VAT forum pri Evropski komisiji. V tesnem sodelovanju z založbo Verlag Dashofer se je skozi dolgoletno delo specializirala za področje DDV. Zaposlena je v družbi Pakta svetovanje d.o.o. in svojim strankam pomaga reševati DDV probleme. Je avtorica številnih člankov in prispevkov, soavtorica DDV priročnika, dnevno pa odgovarja tudi na pisna vprašanja naročnikov produktov založbe Verlag Dashofer. Posebno pozornost posveča predajanju znanja s področja DDV zvestim udeležencem njenih rednih seminarjev in tečajev.

Priložene datoteke

NSDOIODDV.pdf 0.66 MB
 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih