Danes je 2.3.2024
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Novi Zakon o varstvu potrošnikov

9.11.2022, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:56:44

Poglavja

Državni zbor je 29. 9. 2022 sprejel nov in moderniziran Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot-1). Nov zakon združuje določbe prejšnjega Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot) in Zakona o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) in hkrati vključuje tudi številne novosti, ki so posledica implementacije treh evropskih direktiv. Uvedene novosti so posledica gospodarskega in tehnološkega razvoja, nova ureditev pa stremi k odpravljanju nejasnosti in izboljšanju obstoječega sistema. Pomembne so novosti glede nekaterih vidikov prodajnih pogodb, pogodb o dobavi digitalne vsebine in storitev in določenih vidikov oglaševanja in pogodbenih pogojev.

Spletni seminar je namenjen vsem, ki želijo spoznati novo zakonodajno ureditev in se seznaniti s predvidenimi pravicami in obveznostmi potrošnikov in podjetij. Udeležence seminarja bomo med drugim seznanili z vzpostavljeno hierarhijo jamčevalnih zahtevkov, regresno pravico prodajalcev, pogodbo o dobavi digitalne vsebine in storitev, njeno izpolnitvijo, spremembo in obveznim jamstvom. Poleg tega bodo na seminarju predstavljene tudi na novo opredeljene nepoštene poslovne prakse in možnost individualnih pravnih sredstev za potrošnika v teh primerih.

 

Predavateljica:

mag. Kaja Breznik Ladinikje odvetnica, od leta 2013 zaposlena v Odvetniški pisarni Bohl. Njena področja dela so gospodarsko, delovno, kazensko, civilno in upravno pravo, delovne izkušnje pa je med drugim pridobivala kot sodniška pripravnica na Višjem sodišču v Ljubljani ter naOkrožnem sodišču v Ljubljani kot strokovna sodelavka PDI.Leta 2016 je prejela znanstveni magisterij s področja civilnega in gospodarskega prava na Pravni fakulteti. Kot pravna strokovnjakinja z založbo Verlag Dashöfer sodeluje na področju delovnih razmerij, javnega sektorja, davkov in računovodstva (predavanja, priprava vzorcev dokumentacij, odgovarjanje na vprašanja, pisanje strokovnih člankov).