Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Uporaba elektronskih obrazcev M na portalu e-VEM

12.11.2015, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:35:52

Renata Praća, vodja izpostave ZZZS Škofja Loka, ki je sodelovala je pri nastanku portala e-VEM, predstavlja uporabo elektronskih obrazcev M za prijavo podatkov v obvezna socialna zavarovanja.

Od 1. 1. 2016 bodo morali namreč vsi poslovni subjekti, ki so vpisani v Poslovni register Slovenije, prijave, odjave in spremembe v obveznih socialnih zavarovanjih urejati prek portala e-VEM, zato video seminar seznanja s to tematiko.

Uvodma predvateljica predstavi portal e-VEM in pojasni, kje se kaj nahaja ter kje poiskati določene stvari.

V nadaljevanju predavateljica pojasni, kako je glede pooblaščanja v sistemu e-VEM. Postopke prek portala namreč lahko opravlja zakoniti zastopnik podjetja sam, lahko pa za opravljanje postopkov pooblasti drugo osebo. Prav tako seznani s posameznimi zavarovalnimi podlagami v sistemu e-VEM,.

V tretjem sklopu je predstavljen dostop do ZZZS postopkov – tukaj predavateljica izpostavi, kateri postopki so mogoči in  razloži posamezne korake v sistemu e-VEM, prav tako pa so podrobneje predstavljeni posamezni statusi vlog v sistemu, tako da boste natanko vedeli, kaj določen status pomeni .

Zadnji sklop govori o tem, kako do potrdila o prijavi podatkov, kakšen je seznam napak, kako je s pripenjanjem prilog, obrazloženo pa je tudi, kako  se lahko s pomočjo kadrovskega  vmesnika izognemo ročnemu vpisovanju podatkov.

 

Kazalo vsebine:

  • Portal e-VEM
  • Pooblaščanje v sistemu e-VEM in zavarovalne podlage
  • Dostop do ZZZS postopkov in statusi vlog v sistemu
  • Potrdilo o prijavi podatkov, seznam napak in pripenjanje prilog

 

Oglejte si še naslednje video seminarje:

Davčne blagajne - kaj moramo vedeti?

Novi Zakon o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev (ZZSDT)

Preventiva, kurativa in pravne posledice ob nezgodah pri delu

 

Predavatelj:

Renata Praća, diplomirana organizatorka managerka, zaposlena na ZZZS Območna enota Kranj, kot vodja izpostave Škofja Loka. Sodelovala je pri nastanku portala e-VEM, in sicer kot vsebinski vodja projekta na ZZZS (poleg priprave navodil, je bila ena izmed nalog je tudi usposabljanje referentov točk VEM in strokovnih delavcev za izvajanje zavarovanja v prijavno-odjavnih službah ZZZS). Sodeluje tudi kot predavateljica na seminarjih na prodročju prijav podatkov v obvezna socialna zavarovanja.

Priložene datoteke

UEONPEVEM.pdf 0.96 MB
 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih