Danes je 2.3.2024
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Obračun potnih stroškov

5.9.2022, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:22:34

Poglavja

Na spletnem seminarju bomo pogledali podlage obračuna in izplačil potnih stroškov v gospodarstvu za Slovenijo in za tujino.

Odgovorili bomo na vprašanja, ki so na delavnicah in seminarjih vedno aktualna. In sicer, na kaj moramo biti pozorni pri obračunu in izplačilu potnih stroškov.

Vsebina:

  1. Povračila stroškov; kdaj in v kakšnih pogojih pripadajo potni stroški
  2. Pravne podlage; zakoni in podzakonski predpisi, ki veljajo za obračun in izplačilo potnih stroškov
  3. Kaj je službena pot in izdaja potnega naloga
  4. Začetek službene poti; kje se službena pot začne, doma ali v službi
  5. Stroški na službenem potovanju; kateri stroški na službeni poti so priznani in pod kakšnimi pogoji (dnevnice, prevozni stroški, nočitve in drugi)
  6. Kako obračunamo dnevnice, če so na službeni poti že plačani obroki; upoštevanje zmanjšanja dnevnic v primeru že plačane prehrane na službeni poti
  7. Odgovori na vprašanja udeležencev

  

Predavateljica:

Fenja Borštnar,dipl. ekonomistka in strokovnjakinja s področja računovodstva. Z računovodstvom se ukvarja že več kot 20 let, od tega 15 let samostojno kot vodja lastnega računovodskega servisa. Je redna zunanja sodelavka na javnem zavodu Cene Štupar, občasno predava in vodi delavnice tudi na Obrtni zbornici Slovenije, Zvezi svobodnih sindikatov in v različnih podjetjih. Z založbo Verlag Dashöfer sodeluje pri pripravi seminarjev, video seminarjev, klepetalnic in strokovnih vsebin s področja knjigovodenja in računovodenja.