Danes je 16.6.2024
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Napotitev delavcev na delo v tujino

15.12.2022, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:53:40

Poglavja

Seminar je namenjen vsem podjetjem, ki napotujejo svoje zaposlene v tujino, bodisi opravljati storitve pri strankah, bodisi na delo v povezane družbe.

Predavateljica bo predstavila sledeče teme:

  • Možnosti dela v tujini in načrtovanje
  • Kaj je službena pot in kaj napotitev
  • Pravice napotenih delavcev po ZDR-1 in pogodba z napotenim delavcem
  • Pridobivanje obrazca A1 oziroma konvencijskih potrdil

Seminar NE pokriva interpretacij lokalne zakonodaje tujih držav. Slednje je potrebno preveriti v zadevni državi, kjer se delo opravlja. Seminar ravno tako NE pokriva napotitev javnih uslužbencev in davčnega vidika napotitev.

 

Predavateljica:

Tanja Magister je diplomirala iz smeri Računovodstvo in revizija na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, kasneje pa je nadaljevala izobraževanje na Pravni Fakulteti v Mariboru, kjer je zaključila magistrski študij Davčnega prava. Zaposlena je kot davčna svetovalka v družbi BDO Svetovanje d.o.o., kjer se ukvarja z delovno zakonodajo, osebnimi davki in prispevki za socialno varnost. Med drugim se je specializirala za primere napotenih delavcev in je ena izmed avtorjev priročnika o napotitvah na delo v tujino. Sodelovala je pri različnih projektih, kot so davčni pregledi ter strukturiranje napotitev ter zaposlitev v več državah. Objavila je tudi več člankov s področja obdavčenja ter sodelovala kot predavatelj na različnih dogodkih. Pred tem je več kot 10 let delala v eni izmed večjih svetovalnih družb.