Danes je 28.9.2023
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Avtorski honorarji - razjasnitev dilem

7.7.2016, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:14:55

Poglavja

Glede avtorskih honorarjev se v praksi vedno znova pojavljajo določene dileme, ki jih predavateljica Irena Kamenščak razjasnjuje na podlagi petih primerov iz prakse.

Tako je pojasnjeno, v katerih primerih je dovoljeno skleniti avtorsko pogodbo in kakšna je davčna obravnava povračila kilometrine avtorju. Prav tako je predstavljeno, na kakšen način je potrebno narediti obračun obveznih dajatev pri avtorski pogodbi, v kolikor je dogovorjeno, da mora avtor prejeti 500 evrov neto honorarja ali kako postopati, če pogodba govori o 500 evrih honorarja. Gre v tem primeru za bruto ali neto znesek?

Zadnja dilema iz prakse se nanaša na obračun prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, ko ima avtor z drugo družbo sklenjeno delovno razmerje za krajši delovni čas. Oglejte si video seminar, da bodo naštete dileme za vas le še nekdanje dileme.

 

Kazalo vsebine:

  • Dovoljena sklenitev avtorske pogodbe
  • Davčna obravnava povračila kilometrine
  • Obračun obveznih dajatev pri dogovorjenem neto znesku
  • Izračun honorarja: neto ali bruto
  • Obračun prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje pri sklenjenem del. razmerju za krajši del. čas

 

Oglejte si še ostale video seminarje predavateljice

 

Predavatelj:

Irena Kamenščak, univ. dipl. prav.,se je po diplomi zaposlila kot davčna in pravna svetovalka v družbi BDO Svetovanje, d. o. o. Svetuje predvsem na področju dohodnine, v povezavi z gospodarskim, delovnim in socialnim pravom.V znanstvenih in strokovnih revijah objavlja predvsem dela z davčnega področja.