Danes je 13.7.2024
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Davčni in računovodski vidik izplačila poslovne uspešnosti ob koncu leta ter ustrezno poročanje z REK-1 in iREK obrazcem.

26.10.2021, Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:24:49

Poglavja

Na seminarju bomo preleteli davčni vidik izplačila poslovne uspešnosti in pripadajočo zakonodajo. Povzeli bomo zakonsko podlago in ustrezne interne pravilnike za pravilen obračun in izplačilo poslovne uspešnosti ob koncu leta. Zadnji del seminarja je namenjen ustreznemu poročanju na REK-1 obrazcu z vrsto dohodka 1151, ki je bilo spremenjeno od 1. 1. 2020 dalje. Pri poročanju si bomo podrobno pogledali tudi, v katerem primeru se izplačilo poslovne uspešnosti upošteva pri izračunu pokojninske osnove in v katerem primeru se ne upošteva v izračun pokojninske osnove v skladu  z ustrezno zakonsko podlago.

 

Predavateljica:

Simona Matko Počivalšek (Svetovanje in izobraževanje Risto, Simona Matko Počivalšek s.p.) je diplomirana ekonomistka in svetovalka v podpori za ERP sistem Pantheon za modul plače in kadre. Ima več kot 14-letne izkušnje na področju računovodstva in kadrovanja, sodelovala je tudi v večjem mednarodnem podjetju pri registru notranjih kontrol na področju obračunavanja stroškov dela in kadrovanja. Dodatno je opravila več neformalnih izobraževanj s področja kadrovanja, računovodstva, notranje revizije in standardov kakovosti.