Danes je 25.5.2024
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Dednopravne pogodbe - katero izbrati?

3.4.2015, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:30:28

Poglavja

Aleš Budja predstavlja dednopravne pogodbe: pogodbo o izročitvi in razdelitvi premoženja, pogodbo o dosmrtnem preživljanju in pogodbo o preužitku.

Predavatelj uvodoma predstavi osnove dednopravnih pogodb, nato pa še konkreten, žiivljenjski primer, na osnovi katerega skozi celoten video seminar predstavlja vse tri oblike pogodb in posledice za posameznike v tem primeru.

Tako najprej podrobneje predstavi pogodbo o izročitvi in razdelitvi premoženja oziroma izročilno pogodbo, kot ji velikokrat rečemo, nato pa še pogodbo o dosmrtnem preživljanju ter pogodbo o preužitku. Pri vsaki izmed treh pogodb predavatelj poudari bistvene značilnosti in na kaj paziti, tudi na osnovi konkretnega primera, ki ga je izpostavil na začetku.

Na koncu video seminarja predavatelj še na kratko povzame bistvene razlike med vsemi tremi oblikami dednopravnih pogodb.

 

Kazalo vsebine:

  • Osnove dednopravnih pogodb
  • Konkreten primer
  • Pogodba o izročitvi in razdelitvi premoženja (izročilna pogodba)
  • Pogodba o dosmrtnem preživljanju
  • Pogodba o preužitku
  • Bistvene razlike

 

Oglejte si še naslednje video seminarje:

Ne opecite se pri sklepanju pogodb!

Evropski plačilni nalog

Davčne olajšave

 

Predavatelj:

Aleš Budja, univ. dipl. prav., je pravni in davčni svetovalec z več kot 5-letnimi izkušnjami na področju prava in davkov. Svojo kariero je začel leta 2009 kot davčni svetovalec, jo nadaljeval leta 2011 kot odvetniški pripravnik, leta 2013 pa je prevzel funkcijo poslovnega sekretarja Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije. Je avtor številnih strokovnih prispevkov za različne publikacije, med drugim računovodsko-davčnega portala Dara, ki ga izdaja založba Verlag Dashöfer, sodeluje pa tudi pri izvajanju on-line seminarjev. Je priznan mednarodni in domači predavatelj ter ustanovitelj in vodja portala Davcni-Slovar.si.

DPPKIZB.pdf 0.24 MB