Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Delovna razmerja po Mega korona zakonu z zadnjimi spremembami

12.5.2020, Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:37:02

Mega korona zakon, ki se je začel uporabljati 11. aprila, se je zadnji teden istega meseca spremenil in dopolnil. Kakšne so spremembe?

Ali so spremenjeni ukrepi za delodajalce ugodnejši?

Kako je sedaj urejeno čakanje na delo in odsotnost z dela zaradi višje sile? Katere kriterije mora delodajalec izpolnjevati, da lahko koristi ukrepe iz mega korona zakona?

Kako se spreminja krizni dodatek, ki ga mora delodajalec izplačati delavcem, ki delajo?

Kako se spreminja 99. člen?

V kakšnem razmerju sta Mega korona zakon oziroma Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije covid-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo in Zakon o interventnih ukrepih na področju plač in prispevkov, ki je bil sprejet meseca marca?

To je nekaj vprašanj, ki jih bomo obravnavali na webinarju. Poleg tega pa bomo obravnavali tudi najpogostejša vprašanja, ki se pojavljajo v zvezi z delom na domu.

 

Predavateljica:

Maja Brajnik je pravnica, ki je svojo karierno pot začela na Kadrovski asistenci. Ukvarja se predvsem s svetovanjem delodajalcem iz področja delovnega prava in jim pomaga pri izvedbi zahtevnejših postopkov. Pri delodajalcih ureja individualno prilagojene interne akte ter druge delovnopravne dokumente, na način, da so skladni z zakonodajo, kolektivnimi pogodbami ter notranjimi procesi, ki so vzpostavljeni pri delodajalcu. V zadnjih dveh letih se aktivno ukvarja tudi s področjem varovanja osebnih podatkov.

Priložene datoteke

PDFgradivo_ukrepi_delodajalca_OSEM309.pdf 1.55 MB
 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih