Danes je 13.7.2024
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Delovnopravni instituti, ki bi jih moral poznati vsak delodajalec

26.11.2014, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:43:46

Poglavja

V video seminarju z naslovom Delovnopravni instituti, ki bi jih moral poznati vsak delodajalec, predavatelj Aleš Budja predstavlja, kaj mora delodajalec upoštevati, pred sklenitvijo pogodbe o zaposlitvi in ob sklenitvi pogodbe o zaposlitvi, kaj mora upoštevati ob odpovedi pogodbe o zaposlitvi ter kakšne so še ostale obveznosti delodajalca.

V prvem sklopu predavatelj med drugim govori o tem, v katerih primerih ni potrebno objaviti prostega delovnega mesta, predstavlja obvezne sestavine pogodbe o zaposlitvi ter pojasnjuje, kdaj se lahko pogodba o zaposlitvi sklepa za določen čas.

V drugem sklopu se predavatelj posveti odpovedi pogodbe o zaposlitvi – od zakonskih zahtev, ki jih mora upoštevati delodajalec pri odpovedi pogodbe o zaposlitvi do same vročitve odpovedi, razlogov za odpoved in neutemeljenih razlogov za odpoved, prav tako pa predstavlja tudi minimalne odpovedne roke.

Zadnji del video seminarja je posvečen ostalim obveznostim delodajalca, ki jih mora delodajalec izpolnjevati in upoštevati v odnosu do svojih delavcev.

 

Kazalo vsebine:

  • Pogodba o zaposlitvi
  • Odpoved pogodbe o zaposlitvi
  • Obveznosti delodajalca

 

Oglejte si še naslednje video seminarje:

Ne opecite se pri sklepanju pogodb!

Zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno (ZPDZC-1)

Vrtilne tabele v Excelu

 

Predavatelj:

Aleš Budja, univ. dipl. prav., je pravni in davčni svetovalec z več kot 5-letnimi izkušnjami na področju prava in davkov. Svojo kariero je začel leta 2009 kot davčni svetovalec, jo nadaljeval leta 2011 kot odvetniški pripravnik, leta 2013 pa je prevzel funkcijo poslovnega sekretarja Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije. Je avtor številnih strokovnih prispevkov za različne publikacije, med drugim računovodsko-davčnega portala Dara, ki ga izdaja založba Verlag Dashöfer, sodeluje pa tudi pri izvajanju on-line seminarjev. Je priznan mednarodni in domači predavatelj ter ustanovitelj in vodja portala Davcni-Slovar.si.

DPINKBJMPVD.pdf 0.33 MB