Danes je 28.9.2023
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Dohodki iz delovnega razmerja in obračunavanje prispevkov

8.11.2017, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:06:39

Poglavja

Irena Kamenščak predstavlja dohodke iz delovnega razmerja in posledično pravilno obračunavanje prispevkov, kajti v praksi pogosto prihaja do vprašanj in dilem obračunavanja.

Predavateljica uvodoma predstavi obvezna socialna zavarovanja, torej kateri zakoni urejajo socialna zavarovanja ter katera pravila glede zavarovancev so pomembna za pravilen obračun prispevkov.

V nadaljevanju se posveti osrednji temi, torej delovnemu razmerju in samemu obračunu prispevko, kjer se dotakne zavarovancev na podlagi 001, zavarovancev na podlagi 002 in zavarovancev na podlagi 008.

Pri zavarovancih, ki so zavarovani na podlagi 001, med drugim opozori na posebnosti in obračunu prispevkov za socialno varnost ter na posebnosti pri regresi in teh prispevkih. Pri zavarovancih na podlagi 002 predavateljica izpostavi posebno pravilo glede določanja osnove za obračun PSV, na kratko pa predstavi posebnosti in značilnosti, ki veljajo za obračun prispevkov za zavarovance na podlagi 008.

Predavateljica na koncu še odgovori na vprašanja in pojasni nekatere dileme.

 

Kazalo vsebine:

  • Obvezna socialna zavarovanja
  • Delovno razmerje in obračun prispevkov
  • Zavarovanci na podlagi 001
  • Zavarovanci na podlagi 002
  • Zavarovanci na podlagi 008

 

Predavatelj:

Irena Kamenščak, univ. dipl. prav.,se je po diplomi zaposlila kot davčna in pravna svetovalka v družbi BDO Svetovanje, d. o. o. Svetuje predvsem na področju dohodnine, v povezavi z gospodarskim, delovnim in socialnim pravom.V znanstvenih in strokovnih revijah objavlja predvsem dela z davčnega področja.