Danes je 26.9.2023
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Evropski plačilni nalog

3.4.2014, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:37:19

Poglavja

Aleš Budja v video seminarju predstavlja načine čezmejne izvršbe, pri tem pa se posebej osredotoča na Evropsko uredbo o plačilnem nalogu.

Tako uvodoma predstavlja namen evropskega plačilnega naloga in njegovo uporabo, v nadaljevanju pa skozi video seminar izpostavlja, kdaj podati predlog za evropski plačilni nalog in kaj mora predlog vsebovati, kako je s preučitvijo predloga, obravnava izdajo evropskega plačilnega naloga, prav tako pa pojasnjuje, katera pravna sredstva so pri tem instrumentu na voljo, na samem koncu video seminarja pa govori še o izvršbi na podlagi evropskega plačilnega naloga. 

Kazalo vsebine:

  • Načini čezmejne izvršbe
  • Evropska uredba o plačilnem nalogu
  • Predlog za evropski plačilni nalog
  • Sodišče mora predlog preučiti
  • Izdaja evropskega plačilnega naloga
  • Pravna sredstva
  • Izvršba na podlagi evropskega plačilnega naloga

 

Oglejte si še naslednje video seminarje:

Pravo intelektualne lastnine

Nasveti iz prakse pri izterjavi dolgov v fazi izvršbe

Učinkovita orodja za izterjavo dolgov

 

Predavatelj:

Aleš Budja, univ. dipl. prav., je pravni in davčni svetovalec z več kot 5-letnimi izkušnjami na področju prava in davkov. Svojo kariero je začel leta 2009 kot davčni svetovalec, jo nadaljeval leta 2011 kot odvetniški pripravnik, leta 2013 pa je prevzel funkcijo poslovnega sekretarja Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije. Je avtor številnih strokovnih prispevkov za različne publikacije, med drugim računovodsko-davčnega portala Dara, ki ga izdaja založba Verlag Dashöfer, sodeluje pa tudi pri izvajanju on-line seminarjev. Je priznan mednarodni in domači predavatelj ter ustanovitelj in vodja portala Davcni-Slovar.si.

EPLNAL.pdf 0.39 MB