Danes je 30.1.2023
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Izkaz in načrt denarnih tokov na praktičnih primerih

29.11.2022, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:51:44

Poglavja

V razvoju podjetništva je pomembno, da organizacije vedo kdo smo, kam se lahko uvrščajo, kaj zahtevati od poslovnih partnerjev in kaj nuditi financerjem v primeru, da jih potrebujemo za kratkoročno ali dolgoročno financiranje poslovanja.

Pomembno je razumeti glavne informacije, ki nam dajo sliko o poslovni in finančni stabilnosti poslovanja, kreditni sposobnosti, plačilni sposobnosti in s tem predstavimo oceno denarnega toka.

Ob začetku leta, mesečno, za javne in občinske razpise ter finančne inštitucije je treba narediti načrte denarnega toka in plačilne sposobnosti.

Cilj našega kratkega e-seminarja je ponuditi strokovno praktična znanja in informacije s področja postopkov načrtovanja in analiziranja računovodskih izkazov, načrtovanja in izdelavi denarnega toka ter razumevanje njegove vsebine, ki je usodnega pomena za obstoj, razvoj in poslovanje organizacije.

 

Vsebina:

  • Kaj je denarnik tok
  • Kako se ga izračuna
  • Kakšne informacije zagotavlja
  • Kaj pomeni denarni tok
  • Kaj zanima banke
  • Kako se načrtuje denarni tok
  • Ugotavljanje plačilne sposobnosti

 

Predavateljica:

dr. Lidija Robnik, univ. dipl. ekon., je svetovalka na področju financ, računovodstva in davkov. Je avtorica mnogih strokovnih knjig, člankov in prispevkov ter urednica Računovodskega praktikuma. S prispevki sodeluje na mednarodnih in domačih strokovnih in znanstvenih konferencah. Je članica državne izpitne komisije za NPK kvalifikacije knjigovodja oz. računovodja in samostojna izvajalka številnih seminarjev in delavnic s področja financ in računovodstva.