Danes je 28.9.2023
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Kaj še pogledati pred oddajo obračuna DDPO 2022

20.3.2023, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:47:43

Poglavja

Na on-line seminarju bomo obravnavali oslabitve in odpise terjatev ter druge spremembe ZDDPO-2 glede povečanja in zniževanja odhodkov ter davčne osnove. Oslabitvam terjatev, oblikovanju in črpanju rezervacij, stroškom reprezentance so namenjene posebne postavke v ODDPO. Zato bodo podrobneje predstavljene na on-line seminarju.

Pripoznavanje prihodkov v računovodskih izkazih bo tudi letos povezano z državnimi pomočmi, tokrat zaradi visokih cen energentov. Kaj vse še vpliva na davčno priznavanje in nepriznavanje prihodkov?

Zmanjševanje davčne osnove na račun olajšav in iz naslova drugih predpisanih znižanj je omejeno s tem, da se lahko zniža za največ 63% osnove. Kako najbolj učinkovito znižati osnovo in ohraniti neizkoriščena znižanja za prihodnja obdobja? Vse to boste izvedeli na on-line seminarju.

 

Predavateljica:

Marija Tomc Muc je preizkušena računovodkinja in davčnica, direktorica računovodskega podjetja Biro BONUS d.o.o. ter članica Upravnega odbora Zbornice računovodskih servisov. Ima dolgoletne izkušnje na področju obračunavanja davkov in računovodstva, poleg tega pa je tudi predavateljica na višjih in visokih šolah ter na številnih seminarjih in delavnicah. Njen računovodski servis Biro BONUS d.o.o. je v letu 2014 postal naj računovodski servis v kategoriji VELIKI. Nagrado vsako leto podeljuje Zbornica računovodskih servisov.