Danes je 25.5.2024
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Letni dopust - pogosta vprašanja

20.7.2016, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:16:13

Poglavja

Glede letnega dopusta se vedno znova pojavljajo nekatera vprašanja, posebej glede pravilnega izračuna števila dni letnega dopusta, saj to v nekaterih primerih ni tako enostavno.

Irena Kamenščak zato v video seminarju predstavlja pet primerov iz prakse, ko izračun letnega dopusta ni čisto preprost  in se pri teh primerih pojavljajo vprašanja. Predavateljica predstavi, kako je z izračunom letnega dopusta za leto 2016 in 2017, če gre za pogodbo za določen čas ter znaša delovni čas 35 ur na teden. Predstavi tudi primer pravilnega izračuna dopusta, kjer ima zaposlena krajši delovni čas zaradi starševstva, primer izračuna letnega dopusta pri sklenitvi pogodbe sredi leta, izpostavljen pa je prav tako tudi primer, ko je nekdo zaposlen pri dveh različnih delodajalcih.

V zadnjem primeru se predavatejica dotakne še dileme, kako je glede morebitnega plačila za neizrabljen letni dopust.

 

Kazalo vsebine:

  • LD pri pogodbi za določen čas in 35 ur dela na teden
  • Krajši delovni čas zaradi starševstva
  • Sklenitev pogodbe o zaposlitvi sredi leta
  • Zaposlitev pri dveh delodajalcih
  • Morebitno plačilo za neizrabljen letni dopust

 

 

Predavatelj:

Irena Kamenščak, univ. dipl. prav.,se je po diplomi zaposlila kot davčna in pravna svetovalka v družbi BDO Svetovanje, d. o. o. Svetuje predvsem na področju dohodnine, v povezavi z gospodarskim, delovnim in socialnim pravom.V znanstvenih in strokovnih revijah objavlja predvsem dela z davčnega področja.