Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Letno poročilo za leto 2013 - računovodski in davčni vidik

5.2.2014, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:18:10

Letno poročilo za leto 2013 je potrebno oddati do 31. marca 2014. V video seminarju predavateljica Ida Kavčič predstavlja napotke za sestavo letnega poročila za leto 2013 in izpostavlja tako računovodski kot davčni vidik, skozi ves video seminar pa izpostavlja ključne zadeve, na katere je potrebno paziti.

Predavateljica uvodoma pojasnjuje posamezne sestavne dele letnega poročila in splošna pravila o letnem poročanju ter javno objavo podatkov. Posveča se tudi računovodskim izkazom 2013 in letnim poročilom majhnih kapitalskih družb in podjetnikov. Nadaljuje s tematiko popisa sredstev in virov sredstev, kjer se med drugim dotakne tudi popisnih razlik, vključno  s tem, kako je z DDV pri primanjkljaju, uničenju opreme in nekurantnih zalogah.

Sledi obračun davka od dohodkov za leto 2013, vključno s predstavitvijo novosti ZDDPO-2L in ZDDPO-2J, pojasnilom glede zavezancev za davek od dohodkov pravnih oseb do obresti med povezanimi osebami. Sledijo davčno nepriznani oziroma delno priznani odhodki, zadnji del video seminarja pa obravnava zmanjšanje davčne osnove in davčne olajšave, s pregledom posameznih olajšav.

 

Kazalo vsebine:

  • Letno poročilo - računovodski izkazi 2013
  • Letno poročilo majhnih kapitalskih družb in podjetnikov
  • Popis sredstev in virov sredstev
  • Popisne razlike
  • Obračun davka od dohodkov za leto 2013
  • Zavezanec za davek od dohodkov pravnih oseb  (po ZDDPO-2)
  • Obresti med povezanimi osebami
  • Davčno nepriznani oziroma delno priznani odhodki
  • Davčno nepriznani odhodki
  • Zmanjšanje davčne osnove in davčne olajšave

 

Oglejte si še naslednje video seminarje:

Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o davčnem postopku (ZDavP-2G)

Zaposlovanje invalidov v mikro in majhnih podjetjih

Davčno priznani odhodki

 

Predavatelj:

Ida Kavčič, spec. posl. ekon., univ. dipl. ekon., je direktorica družbe IK SVETOVANJE, družbe za davčno, poslovno in računovodsko svetovanje in davčna svetovalka z licenco ZDSS.  V letu 2000 je opravila strokovni izpit pri Davčno finančno raziskovalnem institutu v Mariboru, kjer ji je bil dodeljen certifikat o pridobitvi strokovnega naziva davčna svetovalka. Od leta 1996 opravlja delo davčne svetovalke, od leta 2002 dalje v okviru svojega podjetja, in se torej dnevno srečuje s problemi na računovodskem in davčnem področju v podjetjih in pri drugih pravnih osebah. Zaključila je podiplomski specialistični študij javnih financ in davčnega svetovanja na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru. Kot predavateljica izvaja predavanja z davčno in računovodsko tematiko na raznih seminarjih, konferencah, kongresih in v okviru lastnih strokovnih delavnic, kot višja predavateljica pa predava tudi na Gea College v Ljubljani.

 

Priložene datoteke

LP13RINDVD.pdf 0.55 MB
 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih