Danes je 13.7.2024
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Napoteni delavci in davki

12.6.2018, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:57:10

Poglavja

Napotitev delavcev v tujino s seboj prinaša davčne specifike, ki so podrobneje razložene v pričujočem video seminarju.

Napotek, ki ga takoj na začetku video seminarja poda predavateljica, davčna svetovalka Tanja magister, je, da je potrebno na napotitev delavcev vedno gledati v celoti - upoštevati moramo delovnopravno zakonodajo, imeti pripravljena vsa dovoljenja in urejene potrebne prijave, upoštevati vidik socialne varnosti in nenazadnje na podlagi vseh omenjenih delov prilagoditi davčno obravnavo napotitve.

Predavateljica predavanje v grobem razdeli na 5 delov: najprej se dotakne mednarodnih vidikov socialne varnosti, nadaljuje z določanjem rezidentskega statusa in obračunom plače napotenemu delavcu, plačilom dohodnine in mednarodnim obdavčevanjem ter na koncu še s povračili stroškov in njihovo davčno obravnavo.

 

Kazalo vsebine:

  • Uvod
  • Obračunavanje prispevkov za socialno varnost
  • Rezidentski status in kako se določa
  • Obdavčitev napotenih delavcev
  • Napotitev do 30 oz. 90 dni
  • Napotitev nad 30 oz. 90 dni
  • REK obrazci za napotene delavce
  • Odgovori na vprašanja

Predavatelj

mag. Tanja Magister

mag. Tanja Magister

Diplomirala je iz smeri Računovodstvo in revizija na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, kasneje pa je nadaljevala izobraževanje na Pravni Fakulteti v Mariboru, kjer je zaključila magistrski študij Davčnega prava. Zaposlena je kot davčna svetovalka v družbi BDO Svetovanje d.o.o., kjer se ukvarja z delovno zakonodajo, osebnimi davki in prispevki za socialno varnost. Med drugim se je specializirala za primere napotenih delavcev in je ena izmed avtorjev priročnika o napotitvah na delo v tujino. Sodelovala je pri različnih projektih, kot so davčni pregledi ter strukturiranje napotitev ter zaposlitev v več državah. Objavila je tudi več člankov s področja obdavčenja ter sodelovala kot predavatelj na različnih dogodkih. Pred tem je več kot 10 let delala v eni izmed večjih svetovalnih družb.