Danes je 13.7.2024
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Napoteni delavci v tujino - odgovori na najpogostejša vprašanja in dileme

8.9.2014, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:10:12

Poglavja

Pri napotenih delavcih v tujino se v praksi porajajo številna vprašanja in dileme. Video seminar prinaša odgovore na te dileme in obravnava ključne zadeve, ki jih je potrebno poznati in biti pozoren na njih.

Gre namreč za zelo kompleksno in obsežno tematiko, zato je seminar posvečen tistim najpomembnejšim in najosnovnejšim zadevam, s katerimi moramo biti seznanjeni glede napotenih delavcev v tujino. Predavateljica Irena Kamenščak predvsem predstavlja, katera vprašanja si je potrebno zastaviti pred pošiljanjem delavcev na delo v tujino, da se izognemo morebitnim kasnejšim težavam, tako v Sloveniji kot v tujini.

V prvem delu video seminarja predavateljica predstavi delovnopravni vidik napotitve delavcev v tujino, nato pa se v drugem poglavju loti predstavitve tematike prispevkov za socialno varnost pri napotenih delavcih ter opozarja in izpostavlja, na kaj moramo biti pozorni.  V tretjem poglavju se predavateljica loti še dohodnine v povezavi z napotenimi delavci v tujino, v zadnjem, četrtem poglavju video seminarja, pa je obravnavana pogosta dilema, kdaj gre za napotitev delavca v tujino in kdaj gre za službeno pot. Ločnica med obema je namreč včasih precej tanka.

 

Kazalo vsebine:

  • Delovnopravni vidik
  • Prispevki za socialno varnost
  • Dohodnina
  • Napotitev v tujino ali službena pot?

 

Oglejte si še naslednje video seminarje:

Plačila direktorjem družb - sklenitev ustreznih pogodb

Zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno (ZPDZC-1)

Obračun avtorskega honorarja in plačila po podjemni pogodbi

 

Predavatelj:

Irena Kamenščak, univ. dipl. prav.,se je po diplomi zaposlila kot davčna in pravna svetovalka v družbi BDO Svetovanje, d. o. o. Svetuje predvsem na področju dohodnine, v povezavi z gospodarskim, delovnim in socialnim pravom.V znanstvenih in strokovnih revijah objavlja predvsem dela z davčnega področja.

NDVTONNVPR.pdf 0.42 MB