Danes je 15.6.2024
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Napoteni delavci v tujino, slovenska zakonodaja: Avstrija in Nemčija

19.5.2015, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:45:39

Poglavja

Irena Kamenščak predstavlja napotene delavce v tujino, in sicer vidik slovenske zakonodaje pri napotitvi delavcev v Avstrijo in Nemčijo.

Predvateljica predstavi tri ključne vidike, in sicer  delovnopravni vidik, obvezna socialna zavarovanja ter davke.

Uvodoma je na vrsti obravnava delovnopravnega vidika, kjer je med drugim predstavljena definicija napotenega delavca ter kako je s pogodbo o zaposlitvi pri napotenih delavcih.  Nato sledi predstavitev obveznih socialnih zavarovanj pri napotenih delavcih v Avstrijo in Nemčijo.

Predavateljica izpostavi, kdaj lahko napoteni delavec še naprej ostane zavarovan v Sloveniji in kako je s pridobitvijo A1 obrazca, in sicer v primeru, če gre za napotitev do 24 mesecev in tudi v primeru, če gre za napotitev za več kot 24 mesecev.

Tretji sklop je posvečen davkom, kjer je prestavljeno, kaj je potrebno preveriti za pravilno davčno postopanje. Slovenija ima sklenjeno Konvencijo o izogibanju dvojnemu obdavčevanju (KIDO) tako z Avstrijo kot Nemčijo, zato Irena Kamenščak podrobneje pojasni, kdaj je mogoče, da se prejemek napotenega  delavca obdavči v prvotni državi in kdaj se je mogoče izogniti dvojni obdavčitvi.

 

Kazalo vsebine:                                                                                                      

  • Delovnopravni vidik
  • Obvezna socialna zavarovanja
  • Davki

 

Oglejte si še naslednje video seminarje:

Prenova sistema normirancev s 1. 1. 2015

Napoteni delavci v tujino – odgovori na najpogostejša vprašanja in dileme

Plačila direktorjem družb - sklenitev ustreznih pogodb

 

Predavatelj:

Irena Kamenščak, univ. dipl. prav.,se je po diplomi zaposlila kot davčna in pravna svetovalka v družbi BDO Svetovanje, d. o. o. Svetuje predvsem na področju dohodnine, v povezavi z gospodarskim, delovnim in socialnim pravom.V znanstvenih in strokovnih revijah objavlja predvsem dela z davčnega področja.

NDVTSZAN.pdf 0.5 MB