Danes je 16.6.2024
Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Novi Zakon o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev (ZZSDT)

2.10.2015, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:32:28

Poglavja

S 15. 7. 2015 je pričel veljati, s 1. 9. 2015 pa se uporabljati novi Zakon o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev (ZZSDT), ki ga predsatavlja Irena Kamenščak.

Predavatelijca uvodoma pojasni nekaj splošnih dejstev o zakonu, kjer izpostavi, kdaj je pričel veljati in kdaj se je pričel uporabljati, pa tudi, zaradi katerih razlogov je bil sprejet in kaj prinaša.

V nadaljevanju je govora o zaposlovanju državljanov drugih držav članic EU, EGP in Švice. Tukaj predavateljica predstavi, kakšne so spremembe glede na novi zakon, izpostavi pa tudi nekatere posebnosti, ki veljajo za državljane Hrvaške.

Osrednji del seminarja je posvečen seveda zaposlovanju državljanov tretjih držav. Skozi novo zakonodajo so predsavljene novosti glede zaposlovanja in samozaposlovanja državljanov tretjih držav, posebej pa tudi izpostavi in pojasni, kako je po novem glede samozaposlovanja, dela tujih zastopnikov, izvajanja storitev z napotenimi delavci, poudarjene pa so tudi novosti glede sezonskega dela tujcev. Omenjena je še posebnost za državljane Bosne in Hercegovine, predavateljica pa skozi seminar nenehno poudarja novosti in opozarja, na kaj je potrebno biti pozoren.

 

Kazalo vsebine:

  • Splošno o zakonu
  • Zaposlovanje državljanov  drugih držav članic EU/EGP in Švice
  • Zaposlovanje državljanov  tretjih držav
  • Samozaposlovanje državljanov tretjih držav
  • Delo tujih zastopnikov
  • Izvajanje storitev z napotenimi delavci
  • Sezonsko delo tujcev
  • Soglasje za usposabljanje ali izpopolnjevanje tujcev

 

Oglejte si še naslednje video seminarje:

Napoteni delavci v tujino, slovenska zakonodaja: Avstrija in Nemčija

Prenova sistema normirancev s 1. 1. 2015

Plačila direktorjem družb - sklenitev ustreznih pogodb

 

Predavatelj:

Irena Kamenščak, univ. dipl. prav.,se je po diplomi zaposlila kot davčna in pravna svetovalka v družbi BDO Svetovanje, d. o. o. Svetuje predvsem na področju dohodnine, v povezavi z gospodarskim, delovnim in socialnim pravom.V znanstvenih in strokovnih revijah objavlja predvsem dela z davčnega področja.

NZZSDT.pdf 0.54 MB