Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Obisk inšpektorja v podjetju

4.5.2021, Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:00:06

Inšpektor za delo med drugim izvaja nadzor na področju delovnih razmerij, njegove pristojnosti pa so zelo široke in raznolike. Vsekakor velja, da morajo delodajalci inšpektorju omogočiti nemoteno opravljanje nalog inšpekcijskega nadzora ter mu na vpogled dati vso dokumentacijo, pojasnila in izjave, ki jih pri nadzoru zahteva inšpektor za delo.

Na seminarju bomo udeležence pripravili na obisk inšpektorja za delo, pretežni poudarek pa bo namenjen postopku inšpekcijskega nadzora. Predstavljen bo okvir pristojnosti inšpektorja za delo ter s tem povezane pravice in obveznosti delodajalcev, kazni ter pregled najpogostejših kršitev, vključno z obveznostmi delodajalcev v primeru izrečenega inšpekcijskega ukrepa in možnimi pravnimi sredstvi zoper izrečeni inšpekcijski ukrep.

 

Predavateljica:

Odvetniška pripravnica Sara Švagelj je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani magistrirala junija 2019. V Odvetniški pisarni Bohl je opravljala študentsko delo že od septembra 2019, po pridobitvi naziva magistrica prava pa se je zaposlila na delovnem mestu odvetniške pripravnice. Poleg tega hkrati opravlja volontersko pripravništvo na Višjem sodišču v Ljubljani. Pri svojem delu v Odvetniški pisarni Bohl se ukvarja predvsem z delovnim pravom, deluje pa tudi na področju civilnega in kazenskega prava ter pripravlja različne strokovne članke in odgovarja na vprašanja strank.

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih